Хонконгската полиция съобщи, че участник в продемократичните протести е бил

...
Хонконгската полиция съобщи, че участник в продемократичните протести е бил
Коментари Харесай

Демонстрант беше прострелян по време на сблъсъци с полицията в Хонконг

Хонконгската полиция заяви, че участник в продемократичните митинги е бил прострелян, когато служител на реда разкрил огън с револвера си по време на конфликти сред протестиращи и силите на реда в Хонконг, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

За първи път протестиращ е прострелян по време на продължаващите няколко месеца митинги в мегаполиса. Полицията не заяви детайлности за случая, само че видео, снимано от студентски съюз, се завъртя в обществените мрежи. На видеото се виждат дузина протестиращи с черни качулки, които хвърлят разнообразни предмети по група служители на реда, които ги преследват. В един миг един от служителите на реда е заобиколен от стачкуващите. Той вади револвер и го насочва към групата. Чува се изстрел и един от протестиращите пада на улицата, а другите се разбягват, съобщи Асошиейтед прес. Според здравните управляващи на мегаполиса раненият е в сериозно положение, добавя Ройтерс.

Европейски Съюз прикани през днешния ден за понижаване на напрежението и за въздържаност в Хонконг, съобщи Франс прес. Диалогът, сдържаността и намаляването на напрежението са единственият метод да се реализира прогрес в Хонконг, съобщи говорителка на Европейска комисия.

 

VIDEO: Footage allegedly shows the moment a protestor was shot by police during clashes in Hong Kong today. pic.twitter.com/1mJoI2sGQV

— Conflict News (@Conflicts) October 1, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР