Хонконг ще съкрати от 21 на 14 дни карантината за

...
Хонконг ще съкрати от 21 на 14 дни карантината за
Коментари Харесай

Хонконг съкращава карантината за пристигащи пътници от февруари

Хонконг ще редуцира от 21 на 14 дни карантината за идващи пасажери от 5 февруари, съобщи през днешния ден основната администраторка на китайския специфичен административен регион Кари Лам, представена от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30242
Решението беше взето след интензивно гледище от висши финансови чиновници и дипломати, съгласно които мярката вреди на конкурентоспособността на този бизнес център.

Строгите правила поради ковид трансфораха Хонконг в едно от най-изолираните места в света, предизвиквайки понижаване на полетите с към 90 %.

Съгласно сегашните разпореждания локалните поданици, които се връщат от над 160 страни, би трябвало да остават под 21-дневна карантина в избрани за задачата хотели. Новите правила плануват карантина от 14 дни, последвана от седемдневно самонаблюдение.

Смекчаването на рестриктивните мерки за пътешестване идва в миг, когато хонконгските управляващи стягат ограниченията за битка с разпространяването на коронавирусния вид Омикрон в самия регион. Училищата, игрищата, спортните зали и множеството обекти са затворени, а десетки хиляди хора би трябвало да се тестват всеки ден.

Лам сподели, че срокът на деяние на рестриктивните мерки ще бъде продължен до 17 февруари. Училищата няма да възобновят присъствените занятия преди 21 февруари.

Днес Хонконг заяви за 164 нови заразявания с вируса - това е най-високият дневен брой в региона от началото на пандемията.

Лам съобщи, че е належащо равнището на имунизацията да доближи към 90 %, преди управляващите да могат да обмислят промени в разпоредбите. В момента имунизационното ниво е почти 70 на 100.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30242  Швеция реши да не предлага имунизация против COVID-19 на деца сред 5 и 12 години Швеция реши да не предлага имунизация против COVID-19 на деца сред 5 и 12 години  Детските градини в Павликени затварят порти поради нараснала заболеваемост от COVID-19 Детските градини в Павликени затварят порти поради нараснала заболеваемост от COVID-19  COVID-19 покоси наш състезателен публицист COVID-19 покоси наш състезателен журналист
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР