Хонконг ще облекчи някои от мерките срещу коронавируса от 28

...
Хонконг ще облекчи някои от мерките срещу коронавируса от 28
Коментари Харесай

Хонконг облекчава от петък някои от мерките срещу коронавируса

Хонконг ще облекчи някои от ограниченията против ковид от 28 август. Ще отворят порти още веднъж кината и студията за хубост, а заведенията за хранене ще могат да удължат работното си време и да работят до 21 часа, съобщи Ройтерс.

От началото на юли в Хонконг имаше увеличение на случаите на ковид, при които инфекцията е предадена на локално ниво. Новите инфекции на дневна база обаче понижиха доста през последните седмици. Вчера имаше единствено 9 случая - най-малкия брой от близо два месеца.

"При изискванията на новото обикновено не е допустимо да чакаме да няма повече локални случаи, преди да разхлабим ограниченията за обществено разграничаване ", сподели на конференция министърката на опазването на здравето София Чан, представена от Асошиейтед прес.

Чан добави, че държавното управление ще разреши на спортните центрове навън да отворят порти и ще анулира наложителното носене на маски за хора, които упражняват навън или се разхождат в парковете.

Остава в действие възбраната за събиране на повече от двама души.

От 1 септември ще стартира непринудено навсякъде тестване в продължение на две седмици на жителите на полуавтономния китайски град за определяне на асимптоматични случаи.

От началото на януари инфектираните в Хонконг са към 4700, 77 от които са умряли, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР