Хонконг се готви за нови протести този уикенд, въпреки че

...
Хонконг се готви за нови протести този уикенд, въпреки че
Коментари Харесай

Протестиращи отново готвят блокада на летището в Хонконг

Хонконг се готви за нови митинги този уикенд, макар че спореният законопроект за екстрадиция беше публично отдръпнат , оповестява " Ройтерс ".

Напрежението в района продължава и стачкуващите заплашват да пресечен транспортните връзки до летището.

Германският канцлер Ангела Меркел повдигна тематиката за Хонконг на срещата си с китайския министър председател Ли Кецян в Пекин. Тя настоя за " спокойно решение " на спора.
 Хонконг публично отдръпна законопроекта за екстрадицията
Хонконг публично отдръпна законопроекта за екстрадицията

Той провокира огромни митинги в продължение на месеци

" В актуалната обстановка насилието би трябвало да бъде предотвратено. Само разговорът оказва помощ. Има признаци, че водачът на Хонконг ще поддържа подобен разговор. Надявам се това да се реализира и стачкуващите да получат късмет да употребяват гражданските си права ", съобщи Меркел.

От своя страна Ли Кецян увери, че китайското държавно управление непоколебимо брани правилата " Една страна, две системи " и " Хората от Хонконг ръководят хората от Хонконг ".

По негови думи Пекин поддържа опитите на държавното управление на Хонконг да приключи насилието и хаоса и да се върне към реда, с цел да се подсигурява стабилността на територията в дълготраен проект.
 Демонстранти започнаха тридневна седяща стачка на летището в Хонконг
Демонстранти започнаха тридневна седяща стачка на летището в Хонконг

" Спасете Хонконг от тиранията и полицейската грубост! ", зоват те

Припомняме, законопроектът позволяваше екстрадицията на жители в Китай, където правосъдната власт е под контрола на Китайската комунистическата партия. Стотици хиляди души показаха недоволството си от плануваните промени, като в един от най-големите митинги се включиха над 1 милион стачкуващи.

Гражданите се притесняваха, че властта ще употребява законопроекта, с цел да преследва политически врагове и неуместни за нея персони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР