Хонконг предупреди Съединените щати да не се включват във вътрешния

...
Хонконг предупреди Съединените щати да не се включват във вътрешния
Коментари Харесай

Хонконг предупреди САЩ, че премахването на специалния статут е нож с две остриета

Хонконг предизвести Съединените щати да не се включват във вътрешния спор по отношение на новите закони за национална сигурност , които се постановат от Китай, и предизвести, че анулацията на специфичния статут на финансовия хъб според американския закон може да отскочи съществено към американската стопанска система , оповестява " Ройтерс ".

" Всякакви наказания са нож с две остриета, който освен ще навреди на ползите на Хонконг, само че и доста на тези на Съединени американски щати ", съобщи държавното управление на Хонконг.

Те допълват, че от 2009 до 2018 година комерсиалният остатък от Съединени американски щати в размер на 297 милиарда $ с Хонконг е най-големият измежду всички търговски сътрудници на Вашингтон и 1300 американски компании са основани в града .

Пекин споделя, че новото законодателство ще се занимае с отцепването, подкопаването, тероризма и задграничната интервенция в града.

Министерството на публичната сигурност на Пекин съобщи, че ще " управлява и поддържа " полицията в Хонконг, която би трябвало да е самостоятелна от Китай.
 Съединени американски щати възнамерява да анулира визите на китайски студенти
Съединени американски щати възнамерява да анулира визите на китайски студенти

360 000 китайци посещават американски учебни заведения годишно и оставят към 14 милиарда $ в Съединени американски щати

По-рано държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че не може " към този момент да удостоверява, че Хонконг продължава да подсигурява (диференцирано) отнасяне " от Пекин.

Най-добрият стопански консултант на Тръмп Лари Кудлоу предизвести, че Хонкон г, който се употребява със специфични привилегии според американския закон, учреден на високата си степен на автономност от Пекин, може да се наложи в този момент да се третира като Китай по търговски и други финансови въпроси .

Китайските управляващи и подкрепеното от Пекин държавно управление на Хонконг настояват, че няма опасност за високата степен на самостоятелност на града и ползите на задграничните вложители ще бъдат непокътнати .

Много елементарни поданици на Хонконг обаче считат, че градът им е изправен пред историческа смяна .

" Независимо какво ще се случи, постоянно ще съм на страната на хората ", разяснява 27-годишната Саманта Там. Служителката в офис съобщи, че несигурността я е предиздвикала да забави проектите си да има дете.

" Когато Хонконг в действителност загуби специфичния си статут, Китай ще види последствията. Просто желая да горим дружно ", сподели тя, перифразирайки известния протестен девиз, ориентиран към Пекин: " Ако ние горим, вие горите дружно с нас. "
 Китай упрекна Съединени американски щати във
Китай упрекна Съединени американски щати във " варварщина " за Хонконг

Съединени американски щати анулираха специфичния статут на Хонконг в американското законодателство

Лидерът на Хонконг Кари Лам прикани жителите да се " причислят, с цел да преследват фантазиите си, като оставят настрани разликите си ", се споделя в изказване, оповестено в локалните вестници в петък.

Тя разяснява, че законодателството е належащо заради " терористична опасност ". Организациите, застъпващи се за " самостоятелност и самоопределение ", оспориха престижа на континенталните и локалните управляващи и пледираха за непозната интервенция , добави тя.

Петте претенции на миналогодишното протестиращо придвижване за народна власт включваха всеобщо изборно право и без значение следствие на полицейските дейности на митингите, само че не и самостоятелност .

Малцина от протестиращите развяваха флагове за " хонконгската самостоятелност ". Независимостта е анатема за Пекин, добавя " Ройтерс ".
 Протестиращи в Хонконг развяват флагове на Съединени американски щати и приканват Тръмп да ги освободи
Протестиращи в Хонконг развяват флагове на Съединени американски щати и приканват Тръмп да ги освободи

" Бийте се за независимост, застанете с Хонконг. Съпротивлявайте се на Пекин "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР