Хонконг е най-скъпият град за чужденци главно заради високите цени

...
Хонконг е най-скъпият град за чужденци главно заради високите цени
Коментари Харесай

София е един от най-евтините градове в света за чужденци

 Хонконг е най-скъпият град за чужденци основно поради високите цени на жилищата, сочи оповестеното през днешния ден годишно изследване на американската консултантска компания Мърсър (Mercer), представено от ДПА.

Хонконг заема челната позиция за втора поредна година в проучването, обхващащо цените на 200 категории в 209 града, в това число жилища, превоз, храна, облекла, домашен артикули и занимания.

На второ място се подрежда столицата на Туркменистан Ашхабад, където има хиперинфлация и високи цени на вносните артикули и суровините.

Токио заема трета позиция, следван от Цюрих в Швейцария, където се намират още два от най-скъпите градове в първата десетка - Берн (8) и Женева (9).

Сингапур е на пето място, като е слязъл с две места по отношение на миналата година, а Ню Йорк е на шесто място.

От листата излиза наяве, че градовете в Азия и Африка стават по-скъпи за чужденците.

Китайските градове Шанхай и Пекин са надлежно на седмо и десето място в класацията, което значи, че шест от градовете в челната десетка са азиатски.

Най-скъпият град за чужденци в Африка е Нджамена в Чад, като се подрежда с едно място пред Сан Франциско (16), а Лагос (17) в Нигерия е с едно място по-напред от Лондон.

София е предходна три позиции обратно по отношение на миналогодишното изследване и тази година е на 180 място, се показва в класацията, оповестена на уеб страницата на Мърсър. Букурещ е на 174 място, Белград - на 183-о, Истанбул - на 156-о, а Атина е на 138 позиция.

Проучването на Мърсър се употребява от фирмите, с цел да дефинират възнаграждението на чиновниците си в чужбина. То мери разноските за живот за чужденци, които може да са разнообразни от междинните разноски за живот на останалите поданици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР