ХОНКОНГ (AP) — Законодателите в Хонконг се събраха на специална

...
ХОНКОНГ (AP) — Законодателите в Хонконг се събраха на специална
Коментари Харесай

Депутатите в Хонконг провеждат специална сесия, наближавайки гласуването на закон, който може допълнително да отмени несъгласието

ХОНКОНГ (AP) — Законодателите в Хонконг се събраха на специфична сесия, с цел да възобновят дебата по оферти закон за националната сигурност във вторник, проправяйки пътя да даде на държавното управление повече пълномощия за потушаване на несъгласието в южния китайски град.

Законодателството се възприема необятно като най-новата стъпка в огромни политически репресии, последвали продемократичните митинги през 2019 година То ще пристигна в допълнение към сходен закон, натрапен от Пекин преди четири години, който към този момент значително заглуши гласове на опозицията във финансовия център.

Специалната сесия, която се организира ден преди постоянните сесии на Законодателния съвет в сряда, е знак за желанието на държавното управление да одобри закона допустимо най-бързо.

Законодателната власт, която е цялостна с лоялни на Пекин след цялостна промяна на изборите, форсира дебата. Тъй като законопроектът беше оголен на 8 март, комисия организира ежедневни съвещания в продължение на седмица, след апела...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР