ХОНКОНГ (АП) — Процесът по националната сигурност срещу известния издател

...
ХОНКОНГ (АП) — Процесът по националната сигурност срещу известния издател
Коментари Харесай

Съдът в Хонконг започва Ден 2 от процеса срещу издателя активист Джими Лай

ХОНКОНГ (АП) — Процесът по националната сигурност против известния издател деятел в Хонконг Джими Лай навлезе във втория си ден във вторник, като се чака съдиите да се произнесат до края от седмицата по отношение на опитите на юристите му да отхвърлят обвиняване за протест, което от ден на ден се употребява за ориентиране към дисиденти.

76-годишният Лай беше задържан през август 2020 година по време на репресии против продемократичното придвижване в града след всеобщи митинги през 2019 година Той е изправен пред допустима доживотна присъда, в случай че бъде наказан според закон за националната сигурност, натрапен от Пекин. Той беше упрекнат в съучастничество с непознати сили за застрашаване на националната сигурност и скрит план с други за издаване на бунтовни изявления.

Епохалният му развой - обвързван с към този момент затворения продемократичен вестник Apple Daily, който Лай основава - е необятно възприеман като тестване за свободата на пресата и тестване за правосъдната самостоятелност в някогашната английска колония, на която беше...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР