ХОНКОНГ (AP) — Прокурорите в сряда твърдят, че хонконгският активист

...
ХОНКОНГ (AP) — Прокурорите в сряда твърдят, че хонконгският активист
Коментари Харесай

Прокурорите в Хонконг твърдят, че издателят на демокрацията Джими Лай настоява за протести, санкции срещу Китай

ХОНКОНГ (AP) — Прокурорите в сряда настояват, че хонконгският деятел и издател Джими Лай е насърчил жителите на града да стачкуват и прикани Съединени американски щати да предприеме дейности против „ потисническите “ китайски управляващи в Пекин.

76-годишният медиен магнат, който основа към този момент несъществуващия вестник Apple Daily, беше задържан през 2020 година по време на репресии против всеобщи продемократични митинги, които раздрусаха Хонконг през 2019 година Централното държавно управление в Пекин отговори, като наложи широкообхватен закон за националната сигурност, целящ да тушира ​​опозицията. Лай е в пандиза повече от три години.

Процесът против Лай, обвързван с националната сигурност, се следи от близко от непознати държавни управления, бизнес експерти и адвокати. Мнозина гледат на това като на тестване за свободите на града и на тестване за правосъдната самостоятелност в азиатския финансов център.

Лай се пледира за почтен по две обвинявания за скрит план за скрит план с непознати страни и по още едно обвиняване за скрит план за п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР