ХОНКОНГ (АП) — Мъж от Хонконг беше осъден в четвъртък

...
ХОНКОНГ (АП) — Мъж от Хонконг беше осъден в четвъртък
Коментари Харесай

Мъж от Хонконг осъден на 6 години затвор, след като се призна за виновен по обвинение в тероризъм за осуетен заговор за бомба

ХОНКОНГ (АП) — Мъж от Хонконг беше наказан в четвъртък на шест години затвор, откакто се призна за отговорен по обвиняване в тероризъм според натрапен от Пекин закон за националната сигурност за присъединяване му в осуетен скрит план за бомбардиране на правосъдни здания.

Прокурорите споделиха, че 19-годишният Хо Ю-уанг е бил мозъкът на заговора, който е възнамерявал да създаде експлозиви и да се насочи към правосъдни здания през 2021 година Заговорът, включващ най-вече възпитаници от гимназията тогава, беше осуетен заради полицейско следствие, до момента в който не са направени бомби и няма жертви, сподели по-рано прокуратурата.

Полицията сподели, че е нахлула в стая за посетители през 2021 година и е иззела съоръжение, за което се счита, че се употребява за произвеждане на експлозиви. Те също по този начин твърдяха, че Хо е написал бележки, в които се споделя, че задачата му е да дестабилизира Хонконг, да предизвиква спорове сред централното държавно управление и други и да построи съпротивителна група.

Други двама обвинени получиха...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР