ХОНКОНГ (AP) — Износът на Китай нарасна леко за втори

...
ХОНКОНГ (AP) — Износът на Китай нарасна леко за втори
Коментари Харесай

Износът на Китай нарасна с 2,3% през декември на фона на неравномерно възстановяване

ХОНКОНГ (AP) — Износът на Китай набъбна леко за втори следващ месец през декември, макар че дефлационният напън продължава, съгласно публични данни, оповестени в петък, подчертаващи неравномерно възобновяване през 2023 година

Митническите данни демонстрират, че износът през декември е повишен с 2,3% в съпоставяне със същия интервал на предходната година до 303,6 милиарда $ в символ, че търсенето може да се увеличи след месеци на спад по-рано през годината.

Вносът също се е повишил с 0,2% в съпоставяне със същото време на предходната година до 228,2 милиарда $, по отношение на спад от 0,6% през ноември.

Общият търговски остатък на Китай за декември беше 75,3 милиарда $, което е растеж от 10,1% по отношение на 68,3 милиарда $ през ноември.

„ Продължаващото постепенно външно търсене към момента е главният фактор, ограничителен растежа на износа “, сподели заместник-директорът Уанг Линджун на конференция в петък. „ Фактори като протекционизъм и ограниченост също оказват въздействие върху изн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР