Honda съобщи, че печалбата му е скочила с 34% през

...
Honda съобщи, че печалбата му е скочила с 34% през
Коментари Харесай

Японският автомобилен производител Honda съобщава, че печалбата му за 3 тримесечие е скочила поради силното търсене у дома и в САЩ

Honda заяви, че облагата му е скочила с 34% през тримесечието юли-септември от година по-рано, защото евтината йена оказа помощ за увеличение на мощните облаги на японския авто производител в чужбина с помощта на здравословното търсене, изключително в Съединени американски щати, облагата на Honda набъбна до 254 би...

От ЮРИ КАГЕЯМА AP бизнес публицист 9 ноември 2023 година, 2:27 ч. < p class= " Ekqk nlgH yuUa MvWX TjIX aGjv ebVH " > ТОКИО -- Печалбата на Honda Motor Co. скочи с 34% през юли-септември по отношение на година по-рано, защото слабата йена оказа помощ за увеличение на мощните облаги на японския авто производител в чужбина с помощта на здравословното търсене, изключително в Съединени американски щати

Печалбата на основаната в Токио Honda набъбна до 254 милиарда йени (1,7 милиарда долара) от 189 милиарда йени. Тримесечните продажби набъбнаха със 17% до 4,9 трилиона йени (32 милиарда долара).

Производството в Северна Америка продължи да се възвръща от рецесията, породена от дефицита на компютърни чипове и други доставките, което способства за възобновяване на рентабилността, сподели пред кореспонденти старшият изпълнителен шеф на Honda Шинджи Аояма. аргументи закъснение на производството за автомобилните производители по света, само че последователно се обяснява.

Аояма сподели, че забавянето на икономическия напредък в Китай и Виетнам е навредило на продажбите на мотоциклети на Honda.

Нарастващото търсене на електрически транспортни средства в Китай също навреди на продажбите на Honda, която изостана в световното прекосяване към електрически транспортни средства с акумулатори, сподели Аояма. Той сподели, че Honda ще стартира да предлага BEV от идната година.

Драстичната смяна в автомобилната промишленост към BEVS направи спечелили от американския авто производител Tesla и BYD от Китай, като в същото време улови японски производители като Honda и Toyota Motor Corp..неподготвени с техните хибриди и елементарни бензинови мотори.

Honda, която създава субкомпактния мотоциклет Fit и мотоциклета Gold Wing, планува 930 милиарда йени (6 милиарда долара) облага за фискалната година, приключваща през март 2024 година, по отношение на по-ранна прогноза за облага от 800 милиарда йени (5,3 милиарда долара). Това е по-добре от 651 милиарда йени, извоювани през миналата фискална година.

Слабата йена е берекет за японските експортьори, тъй като покачва цената на техните доходи в чужбина, когато те се трансформират в йени. Honda сподели, че пресмята щатския $ на към 140 йени за последното тримесечие. Напоследък доларът се търгува на към 150 йени.

Аояма сподели, че последният скок на облагата е най-много резултат от резултатите от продажбите, макар че удобната валута е добавила 26 милиарда йени ($172 милиона) фискална половина от оперативната облага спрямо миналата година. Съкращенията на разноските също помогнаха.

През първите шест месеца на фискалната година Honda продаде повече от 1,9 милиона автомобила по целия свят, по отношение на близо 1,8 милиона автомобила предходната година година, като продажбите нарастват в Япония и Северна Америка. Те паднаха в Европа и азиатския район, като се изключи Япония. През същия интервал Honda продаде 9,26 милиона мотоциклета по целия свят, по отношение на 9,2 милиона.

Акциите на Honda се покачиха с 2,9% на борсата в Токио.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > ___

Юри Кагеяма е в X, по-рано Twitter https://twitter.com/yurikageyama

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР