Honda е съобщила на Дани Педроса, че няма да използва

...
Honda е съобщила на Дани Педроса, че няма да използва
Коментари Харесай

Honda няма да поднови договора на Педроса в MotoGP

Honda е съобщила на Дани Педроса, че няма да употребява услугите му след края на сезон 2018 в MotoGP. Това твърди влиятелното издание Autosport. Педроса употребява машините на японския конструктор от 2003 година в клас 125cc. Испанецът продължи да работи с Honda и в междинния и кралския клас.

Стартът на сезон 2018 бе много сложен за Дани и той към момента не е записал нито един подиум на своето име. В генералното класиране заема 12-а позиция, а за съпоставяне неговият съотборник Марк Маркес е водач в шампионата със солидна преднина от 23 точки след единствено шест кръга. В Италия Дани започва от най-слабата в кариерата си стартова позиция - 20-а, а в надпреварата катастрофира, удряйки и сателитния водач на Honda Такааки Накагами.
Nasty crash for @26_DaniPedrosa has he flies through the gravel trap

Luckily #RiderOK!#ItalianGP pic.twitter.com/fdGNRYb8CL
— MotoGP™ (@MotoGP) June 3, 2018
Марк подписа новия си контракт още преди старта на сезона, а някои медии считат, че е сложил изискване на управлението да задържат и Педроса в отбора. Това обаче наподобява, че няма да се случи и макар че неговият възможен заместител не е явен, отборът към момента има избор.

Основната цел на Honda бе привличането на Йоан Зарко в заводския тим, само че французинът одобри оферта от КТМ при започване на сезона. Отборът наблюдаваше с интерес и първенецът в Moto3 и новобранец в Moto2 Жоан Мир, който обаче се чака всеки миг да бъде разгласен за новият водач на Suzuki.

Възможност за Honda остава привличането на Хорхе Лоренсо, който тази неделя записа първата си дълго чакана победа с Ducati. Свободен водач към момента е и Андреа Яноне, който се разделя със Suzuki. Италианецът се показва чудесно през 2018-а, само че връзките му с тима се утежниха още предходната година и решението за неговото отдръпване от отбора бе взето от дълго време.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР