Honda е подала патент в Службата за патенти и търговски

...
Honda е подала патент в Службата за патенти и търговски
Коментари Харесай

Honda разработва седалки, които си имат собствено окачване

Honda е подала патент в Службата за патенти и търговски марки на Съединени американски щати за амортисьори, които могат да бъдат инсталирани към рамката на седалката на автомобила, като теоретично обезпечават по-малко разтърсвания и по-голям комфорт за пасажерите, като в същото време имат преимущество за сигурността при избрани сюжети на произшествия.

Докато стандартните амортисьори на транспортните средства са предопределени да поемат част от натоварването при удар на автомобила в затруднение, било то грапавина или нещо по-опасно като камък, част от това натоварване въпреки всичко може да се съобщи на пътническото поделение при по-силни удари в повърхността, когато може да аргументи дискомфорт и даже пострадване.

Honda показва съответно области на тялото като пищяла и лакътя, които се засягат по противен метод. С спомагателните амортисьори на седалката обаче остатъчното натоварване от удара може да бъде амортизирано, преди да наруши комфорта на пасажерите.

Honda неведнъж загатва „ конфликти “ в патентната документи, само че се допуска, че това не включва единствено съществени произшествия, а и когато колелата се удрят в неравности, попадат в предмети като камъни и дупки на пътя или минават през по-неравна настилка.

Компанията обаче също по този начин съобщи, че амортисьорите на седалките могат да оказват помощ за намаляване на ударите на пасажерите при положение на по-сериозен конфликт с различен автомобил или дърво.

Това е разумно заради силите, на които са подложени телата ни при конфликт, когато главната точка на контакт е със седалката.

„ В избрани случаи, по време на тежки конфликти на трудности с автомобила, външните амортисьори могат отчасти да всмукват ударното натоварване и да предадат останалото стремително натоварване на купето на автомобила “, се споделя в описанието на устройството.

„ Скобата, ситуирана в отделението за пасажери, може да поеме останалото натоварване от удара, което не може да бъде амортизирано от външните амортисьори. “

Honda непрестанно работи за възстановяване на сигурността на колите, тъй че тази концепция за седалка е в сходство с тази цел, която включва наградената въздушна възглавница, която понижава риска от мозъчни контузии.

Амортисьорът би могъл да бъде екипиран с похлупак, направен от пластмаса, обгърната в плат, и тази част от скобата може да поеме натоварването от удара, преди то да доближи до самата седалка.

Самата подпора може да се състои от две елементи – едната от тях е с дъговидна или заоблена повърхнина с по-голяма повърхност – с цел да защищити в допълнение пасажерите, седящи от горната страна, от ударното натоварване.

Седалките за коли са претърпели доста развиване през годините. В колите от висок клас те към този момент са освен това от място за сядане, до момента в който пътувате от точка А до точка Б, като би трябвало да включват и функционалности като отопление, изстудяване, масаж, електрическо контролиране, странични въздушни възглавници и датчици за увещание за защитен колан – най-малко до момента в който защитните колани не стартират да вибрират, с цел да ви припомнят да се закопчаете.

Но способността за понижаване на дискомфорта, изпитван от неравните пътни повърхности и трудности, в действителност не е отишла доста по-далеч от пяната, употребена в седалките, и настройката на окачването и обвързваните с него външни съставни елементи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР