Honda Aircraft Company и — ANA HOLDINGS INC. (ANAHD), оператор

...
Honda Aircraft Company и — ANA HOLDINGS INC. (ANAHD), оператор
Коментари Харесай

Honda Aircraft ще си партнира с японски авиогигант

Honda Aircraft Company и — ANA HOLDINGS INC. (ANAHD), оператор на най-голямата японска авиолиния, All Nippon Airways, оповестиха, че са подписали съглашение за стратегическо партньорство по отношение на поддръжката и разширението на пазара с бизнес самолетите в международен мащаб посредством високотехнологичния HondaJet.

ANA, най-голямата компания от холдинга и най-голямата авиолиния в Япония, сега оперира с към 260 летателни апарата в целия свят, ще усили полетите с първокласната машина на Honda. За чартърите си, както и за къси полети от нетрадиционни дестинации до съществени летища компанията ще употребява точно HondaJet.

Honda Aircraft ще поддържа свързващите и частните полети на ANA, като урежда чартърни оператори за компанията, с цел да обезпечи още безконкурентно покритие на полетите и развита мрежа от наземна поддръжка за директните местоположения на компанията.

„ Радвам се, че ANA избра HondaJet за своите специфични полети “, съобщи Мичимаса Фуджино, президент и основен изпълнителен шеф на Honda Aircraft. „ Уверен съм, че джетът на Honda ще посрещне и даже ще надмине упованията на клиентите във връзка с невижданите скорост, изгодност и улеснение “, добави още той.

Шиния Катанозака, президент и основен изпълнителен шеф на ANA HOLDINGS INC. означи: „ Чрез това стратегическо партньорство и потреблението на HondaJet, ANA ще сътвори ново търсене в сегмента на бизнес самолетите за пасажерите от Япония, които ценят комфорта на частните полети до чужбина.

След японското отличие “Inspiration of Japan” за високото качество на услугите си, ANA получи и влиятелния 5-звезден рейтинг от SKYTRAX за пета поредна година, считано от 2013 година насам. Дейността на компанията стартира през 1952 година с два хеликоптера, а с годините тя се постанова като най-голямата авиолиния в Япония, като се подрежда и измежду значимите в Азия. Оперира на 85 интернационалните и 116 родни пътища. ANA предлага неповторим модел, който разрешава на пасажерите да пътуват до Токио до двете летища NARITA и HANEDA и оттова да не престават със свързващи полети към останалата част на страната. Същите връзки се оферират и към разнообразни градове от Северна Америка, Азия и Китай.

ANA е член на Star Alliance от 1999 година и има джойнтвенчърно партньорство с United Airlines, Lufthansa German Airlines, Swiss International Airlines и Austrian Airlines.

ANA Group разполага с две консолидирани подразделения - Vanilla Air Inc. и Peach Aviation Limited. С компанията през 2016 година са пътували 52,1 млн. пасажери и тя е най-големият оператор на Boeing 787 Dreamliner.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР