Хомосексуалните отношения са забранени в източноафриканската държава, а при осъждане

...
Хомосексуалните отношения са забранени в източноафриканската държава, а при осъждане
Коментари Харесай

Женското крило на управляващата партия в Танзания иска кастрация за хомосексуалистите

Хомосексуалните връзки са неразрешени в източноафриканската страна, а при наказание за такова нарушение следва дълъг период на отнемане от независимост

Ръководителката на женското крило на ръководещата партия в Танзания през днешния ден изиска кастрация на хомосексуалистите от мъжки пол по време на тържествата по случай две години от встъпването в служба на Самия Сулуху Хасан, първата жена президент на страната, заяви ДПА.

" Искаме от държавното управление да вкара строги санкции за закононарушения, свързани с еднополови действия. Такива хора би трябвало да бъдат кастрирани, в случай че бъдат приети за отговорни ", съобщи Мери Чатанда, началник на женското крило на партията Чама Ча Мапиндузи.

Хасан не е коментирала апела на Чатанда.

Хомосексуалните връзки са неразрешени в източноафриканската страна, а при наказание за такова нарушение следва дълъг период на отнемане от независимост.

Така е и в други страни в района. В момента Народното събрание на Уганда разисква повторното въвеждане на закон, забраняващ хомосексуалните връзки, напомня ДПА.

В Кения президентът Уилям Руто неотдавна разкритикува решение на висшия съд на страната, което се преглежда като удобно за хомосексуалната общественост в страната. Руто съобщи, че почита решението на съда, само че добави, че хомосексуализмът остава недопустим в Кения.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР