Холсим кариерни материали Рудината“ АД, гр.София, избира марката Metso, когато

...
Холсим кариерни материали Рудината“ АД, гр.София, избира марката Metso, когато
Коментари Харесай

„Холсим кариерни материали Рудината“ АД инвестира в нова...

„ Холсим кариерни материали Рудината “ АД, гр.София, избира марката Metso, когато взема решение да влага в нова софтуерна линия за произвеждане на фракции. Тя се показва в трошачно-сортировъчна апаратура. Основните детайли са роторна трошачка и пресевен възел от водещия международен производител Metso Minerals.

Десет месеца или близо 1300 моточаса високоефективна работа, обилни икономии на сила и съвършен краен артикул. От „ Холсим кариерни материали Рудината “ АД не крият удовлетворението си от отличната инвестиция в новата трошачно-пресевна техника от Metso. За нея това е най-хубавата марка. А с помощта на високата продуктивност сдружението има опция да закрие друга остаряла и много енергоемка софтуерна линия за произвеждане на инертни материали.

По пътя на материала

Новата трошачно-сортировъчна апаратура с потенциал до 400 т/ч работи на кариера „ Рудината “, покрай София. Материалът, който се добива тук, е доломитизиран варовик. На входа на верижната трошачка LT1213S се подава взривена скална маса с величина 0-500/600 мм. Тя се подава от верижен екскаватор, който разтоварва материала в приемен бункер с потенциал 7 куб. м. Скалната маса се поема от вибрационен питател Metso Търговска колегия 11-42 2V, контролиращ зареждането с материал според от натоварването на идващите машини. За скалпиране се употребява решетка вид „ гризли “ и решето за обособяване на стерил.

Така в роторната трошачка Metso NP1213М попада най-едрият материал, обособен от скалпиращото решето. Metso NP1213М e мощна машина и разполага с тежък ротор (диаметър 1200 мм и широчина 1300 мм) и с входящ отвор 1320 х 900 мм, гарантиращи ефикасна високопроизводителна работа. Това е един от потвърдилите се през годините модели на Metso с четири чука на ротора, две отбойни плочи с хидравлично контролиране и непосредствено задвижване от мотора чрез редуктор.

Пресяване

Metso CVB2050-4 e четиридекова пресевна апаратура с размери на всяка от ситовите повърхности 2000х5000 мм, като отворите на мрежите тук могат да бъдат разнообразни според от мечтаните размери на фракциите.

Перфектен краен артикул

Готовите артикули са чисти- минали през скалпиращо решето, също така имат кубична форма, защото са претрошени посредством роторна трошачка. Машината разполага със система от клапи и течки, които и разрешават да връща за претрошаване каквато и да е част от всеки един краен артикул.

Перспективна инвестиция

Като цяло софтуерната линия на кариера „ Рудината “ е усъвършенствано решение за българския пазар, като реализира огромен потенциал с най-малко машини (челюстна трошачка не е нужна, защото материалът не е високоабразивен). Инсталацията е енергоефективна, оптимално гъвкава и може да създава всички размери инертни материали, които се търсят на пазара, в съответните мечтани процентни съотношения при висока непорочност на материала. Управлението на цялата система става елементарно, с помощта на компютърното PLC ръководство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР