Холивудският актьор Леонардо ди Каприо свидетелства по делото срещу бившия

...
Холивудският актьор Леонардо ди Каприо свидетелства по делото срещу бившия
Коментари Харесай

Леонардо Ди Каприо свидетелства срещу рапър за финансови машинации

Холивудският артист Леонардо ди Каприо свидетелства по делото против някогашния рапър от " Фюджийс " Прас Мишел, упрекнат в скрит план за превод на средства от малайзийски фонд към кандидатпрезидентската акция на Барак Обама в Съединени американски щати през 2012 година, заяви Асошиейтед прес.

Според прокуратурата Мишел е взел участие в скрит план с малайзийския предприемач Джо Лоу за трансфер на средства от малайзийския държавен фонд 1MDB към акцията на Обама посредством обособени донори. Обвинението твърди, че към 100 милиона щатски $ са преведени посредством 50-годишния нюйоркчанин Мишел. Той твърди, че е почтен. 

Рапърът е съосновател на авторитетната през 90-те години на предишния век хип-хоп група " Фюджийс " дружно с Лорин Хил и Уайклиф Жан, известна с шлагерите си " Ready or Not " и кавъра " Killing Me Softly With His Song ".

Ди Каприо, против който няма обвинявания, познава Мишел от 90-те години на предишния век, както и финансиста Джо Лоу от години. Носителят на " Оскар " уточни пред съда, че се е срещнал и сприятелил с Джо Лоу на празненство за рожден в Лас Вегас през 2010 година Финансистът правил дарове на артиста, които той след това върнал. Сред тях била картина на Пикасо, оценена на 3,2 млн. щатски $ и колаж на Баскиа за над 9 млн. $. Джо Лоу бил измежду постоянните донори за благотворителната фондация на Ди Каприо.

" Веднъж Джо Лоу " загатна пътем, че желае да направи огромно подаяние за Демократическата партия ", сподели Леонардо ди Каприо в съда. Той загатна " 20 до 30 милиона $. Казах му: Еха, това са доста пари ", напомня си звездата от " Титаник ".

Това са част от средствата, преведени посредством Прас Мишел съгласно прокуратурата. Той е упрекнат, че е превел подаяние за акцията на Барак Обама, прикривайки произхода на парите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР