Холивудските актриси от т. нар. Златна ера през 50-те и

...
Холивудските актриси от т. нар. Златна ера през 50-те и
Коментари Харесай

Тайните за красота на златните кино богини

Холивудските актриси от така наречен " Златна епоха " през 50-те и 60-те години на предишния век са пример за женственост, съблазън и естествена хубост. Без интервенции и козметични намеси, без изключително развити техники на макияж, те наподобяват надалеч по-стилни и поддържани от доста свои модерни колежки. Но се оказва, че даже гранд дамите на огромното кино имат своите дребни секрети за хубост:

Елизабет Тейлър

Елизабет Тейлър, както нейната коронна героиня Клеопатра, е бръснела лицето си. Това е издала в записки нейната козметичка (същата е правила процедурата и на Мерилин Монро) И двете са матови и имали мрачен мъх по лицето. Така се отървавали и от мъртвите кафези като самобитен пилинг.

Одри Хепбърн

Владетелка на деликатния жанр е разчитала на дълбоките си очи на сърна и е полагала особени грижи за очния грим. След нанасянето на спиралата за мигли, тя е разделяла с топлийка всяко косъмче.

Мерилин Монро

За да наподобяват устните й по-плътни, изкусителната русокоска е желала от своята гримьорка 5 нюанса червило и емайл на устните си. Най-тъмните тя разполагала по контура, а в средата на устните поставяла най-светлия звук. Така образно и през днешния ден получавам размер на устните.

Грейс Кели

Нежното и като че ли напълно лице на принцеса Грейс е знак на женствеността. Тя обаче е употребила добре познатата през днешния ден техника на скулптуриране на лицето. С няколко разнообразни тона руж тя я извайвала идеална форма на лицето си.

София Лорен

За да резервира кожата си мека, госпожа Италия е добавяла студено пресован зехтин в ежедневната си баня и постоянно е хидратирала кожата на лицето си.

Вивиан Лий

Британската актриса, известна с ролята си на Скарлет О'Хара е имала тънка за визиите си долна джука и постоянно е излизала от очертанията с молив. Днес това се смята за неправилна техника, само че на фотосите най-малко Вивиан Лий наподобява чудесно.

Ингрид Бергман

Една от дребното холивудски актриси, които не е носила доста грим и е разчитала на естествената си хубост. Но и тя е имала дребна загадка - Ингрид Бергман е бръснела 1 см от линията на косата от челото си, с цел да го направи по-голямо.

Рита Хейуърт

Една от най-атрактивните актриси на Златния Холивуд, известна със стриптийза си в " Гилда ", нейната уязвимост била косата. Всяка вечер тя слагала зехтин за 15 минути и по-късно изплаквала с топла вода и лимонен сок.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР