Холивудската актриса Ева Грийн спечели съдебното дело срещу продуцентите на

...
Холивудската актриса Ева Грийн спечели съдебното дело срещу продуцентите на
Коментари Харесай

Актрисата Ева Грийн спечели делото срещу продуцентите на провален филм

Холивудската актриса Ева Грийн завоюва правосъдното дело против продуцентите на неосъществен филм, които осъди във Висшия съд в Лондон, съобщи Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Френската актриса, известна с ролята си във кино лентата „ Казино Роял “, завоюва правосъден иск против фирмите „ Уайт лантърн филмс “ и „ Ес Ем Си спешълти файнанс “ за хонорар от един милион щатски $ поради проваления научнофантастичен филм „ Патриот “. Грийн трябваше да е в основната роля. 

Съдията по делото Майкъл Грийн в документално решение споделя, че актрисата има право да получи хонорар от един милион щатски $.

Продуцентската компания „ Уайт лантърн филмс “ заведе срещуположен иск против Ева Грийн за нарушение на контракта. Адвокатите на компанията настояват, че актрисата е показала отвращение да взе участие в плана още преди началото на фотосите през 2019 година

Тя се яви в съда през януари, с цел да изясни, че е била обезпокоена, че продуцентският екип не е вложил нужното в подготвителния интервал на кино лентата. Актрисата даде образец с образование за каскадите в продукцията, което е било сведено от четири седмици на пет дни.

Според юристите на компанията Ева Грийн, която е и изпълнителен продуцент на плана, е отправила голословни претенции за екипа, локациите и оборудването. Те цитират известия в " Уотсап " от актрисата, в които тя употребява обидни думи за един от продуцентите и даже желае уволнението му. 

Според съдията, макар че Грийн " може да е споделила някои извънредно неприятни неща " за продуцента и екипа на продукцията, то " това е било подбудено от същинско възприятие на угриженост ".

" Борих се със зъби и нокти, с цел да защитя красивия филм, който обичах и бях подписала контракт за него ", споделя актрисата в публикувано изказване, представено от Ройтерс. " Продукция за идея, която ми е скъпа - смяната на климата - и предупреждаваше за войните за запаси и всеобщата миграция, които ще настъпят, в случай че не се оправим с казуса... Отстоях позицията си и този път справедливостта спечелва ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР