Холивуд отново се влюбва в мюзикъла, съблазнен от успеха на

...
Холивуд отново се влюбва в мюзикъла, съблазнен от успеха на
Коментари Харесай

Възраждането на мюзикъла в Холивуд променя неговия облик


Холивуд още веднъж се влюбва в мюзикъла, прелъстен от триумфа на носителя на "Оскар," "Ла Ла Ленд" и след вълната от кино акомодации на Дисни.

Сред към момента преобладаващите истории със супергерои, през 2017 година Холивуд завоюва от "Ла Ла Ленд", "Най-великият шоумен" и "Красавицата и звярът", повече от 2.1 милиарда $.

Дисни е гръбнакът на явлението "възраждащ се мюзикъл", като се чакат по-късно тази година "Мери Попинз ”, с Емили Блънт в емблематичната роля на магическата бавачка, както и новите версии на "Аладин" и "Дъмбо", а през 21019 година - "Цар Лъв".

Продължението на мюзикълът „ Mamma Mia “ - „ Mamma Mia! Here We Go Again “ на „ Юнивърсъл “ и римейкът на "Уестсайдска история" от Стивън Спилбърг също се чакат с неспокойствие, дружно с обновена версия на "A Star Is Born" с присъединяване на Лейди Гага.

"Има цяла генерация от хора, които са израснали, гледайки анимирани мюзикъли ", споделя Анди Киршнер, композитор, реализатор и професор в Мичиганския университет." Днес има повече приемливост към фантазията."

Преди този подем, филмовият мюзикъл не беше липсващ изцяло от Холивуд. "Чикаго", получил „ Оскар “ за най-хубав филм през 2003 година и филми като " "Grease" и "Mamma Mia “ са доказателство за това..

През последните няколко десетилетия музиката и танцът дават преимущество на песните, които отсъстваха от класиките като "Треска в събота вечер", "Стъпка" и "Флашданс".

Досега множеството кино мюзикъли явно са се придържали към традициите на жанра. Песните им подхождаха на класическия жанр, без да се въодушевяват от актуалната музика.

Култовият "The Rocky Horror Picture Show", отпреди 43 години, и " Moulin Rouge " на Баз Лурман от 2001 година са единствените по-иновативни планове за завземане на по-широка публика.

"Оригиналността на жанра е съвсем изчезнала от 60-те години на предишния век", споделя Дезире Гарсия, професор в колежа "Дортмут". Ето за какво е неповторимо това, което, Деймиен Чазел съумя да потвърди в „ Ла Ла Ленд “.А точно, че автентичен холивудски музикален артикул може да бъде изработен и с стопански взор, да натрупа огромна облага и да завоюва безапелационно самопризнание на фестивали ", сподели тя./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР