Холи Баркър, професор от университета в Сиатъл, написа цяла статия,

...
Холи Баркър, професор от университета в Сиатъл, написа цяла статия,
Коментари Харесай

Ново 20! Набедиха любимия детски герой Спондж Боб за расист, насилник и убиец

Холи Баркър, професор от университета в Сиатъл, написа цяла публикация, в която твърди, че обичаният анимационен воин на децата Спондж Боб е расист и принудител. Луда или не професорката излага нескрито много съществени доводи в поддръжка на своята теза.

В своя материал, озаглавен, " Наследството на насилието в градчето Бикини Ботъм ", професорът разкрива, че във въпросното градче, Спондж Боб и приятелите му са колонизирали Бикини Ботъм и са изтребили мeстното " бикинско население ". 

" Анимацията " Спондж Боб Квадратни гащи " e извънредно нездравословна за децата. Излишно е това филмче да се споделя по този начин. Лош избор от страна основателите. Всички знаем от кое място идва името Бикини Ботъм, споделя Баркър в публикацията.

Професор Баркър прави забавна параленост. Тя счита, че основателите на сериала неслучайно са избрали името Бикини Ботъм. То идва от остров Бикини, където сред 1946 година и 1958 година са осъществени 23 ядрени тестови опита от американските въоръжени сили. Някои от пуснатите бомби са толкоз мощни, че провокират радиоктивно замърсяване. Доста хора живеещи в близост до острова са евакуирани, други се разболяват, а трети дори и умират. 

Така съгласно професора анимацията " Спондж Боб " е една еманация на американската свирепост. Тя стига толкоз надалеч в своите разсъждения, като споделя още, че " Спондж Боб " е една цяла метафора на американския колониализъм и на американското общество въобще.

" В случая Бикини Ботъм е едно космополитно средище, тъкмо каквото изглежда обществото на Съединени американски щати сега. Не е ясно жителите на Бикини Ботъм от кое място са пристигнали, само че сигурно може да се каже едно. Те изтребват и превземат локалното население, по този начин както вършат европейците с индианците. Тази метафората е толкоз очевидна!

Едно дете не трябва да гледа такива неща, приключва в разбора си Холи Баркър ".

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР