Холгер Руне заяви, че според него поведението му изобщо не

...
Холгер Руне заяви, че според него поведението му изобщо не
Коментари Харесай

Руне: На моята възраст Федерер се държеше 40 пъти по-зле


Холгер Руне съобщи, че съгласно него държанието му въобще не е толкоз скандално, колкото го разказват част от почитателите и медиите. Сезонът на клей бе доста мощен за младежа, който завоюва купата в Мюнхен и стигна до четвъртфинал на Ролан Гарос, като това му разреши да пробие в Топ 30 на ранглистата.

Участието му в Париж обаче ще се запомни и с пререканията сред него и Стефанос Циципас, катко и абсурдът му с Каспър Рууд няколко дни по-късно. В изявление за датското издание Ekstra Bladet обаче Руне отбрани държанието си, като го съпостави с това на Роджър Федерер от предишното.

„Гледам на тези прояви като не нещо друго и положително. Ако всички хора мислеха и се държаха по изцяло еднакъв метод, светът щеше да е извънредно място. Хубаво е да изразяваш мнението и характера си. За благополучие, има доста датски почитатели, които наблюдават кариерата ми с интересн и ме поддържат непрекъснато. Това е нещо, което в действителност оценявам“ – разяснява роденият в Гентофте тенисист.

„Изпитвам голяма пристрастеност към тениса и от време на време я демонстрирам повече, в сравнение с би трябвало. Все още съм млад, на 19 години съм. Старая се да показвам все по-позитивно държание и настройка, само че това е дълъг развой, който ще отнеме време. Ако си пуснете записи от мачовете на Роджър Федерер, когато е бил на моята възраст, ще видите, че се е държал 40 пъти по-зле, само че все пак сега е един от най-обичаните играчи в Тура. Мисля, че имам задоволително време да отбележа напредък в това отношение“ – добави международният №28.

Руне е уверен, че макар конфликтните обстановки, в които се забърква, известността му измежду почитателите не стопира да нараства.

„Винаги играя с доста пристрастеност и на всеки шампионат усещам, че публиката се любува на мачовете ми. Зрителите нормално са на моя страна. Цялата аудитория ме поддържаше по време на мачовете против Циципас и Рууд, тъй че очевидно върша нещата по верния начин“ – приключи четвъртфиналистът от Ролан Гарос.

Следващият шампионат, в който Руне ще вземе присъединяване, е ATP 500 конкуренцията в Ийстборн. Негов конкурент на старта ще бъде Раян Пенистън, който се трансформира в огромната сензация в Куинс, достигайки до четвъртфинала.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР