Холгер Руне се представи силно при дебютното си участие на

...
Холгер Руне се представи силно при дебютното си участие на
Коментари Харесай

В повторение на финала от София: Руне взе своето отмъщение срещу Хюслер!

Холгер Руне се показа мощно при дебютното си присъединяване на Аустрелиън Оупън, откакто доближи етапа на осминафиналите, където инкасира петсетово проваляне от Андрей Рубльов, откакто имаше всички шансове да се поздрави с успеха, само че пропусна цели два мачбола. Впоследствие 19-годишният датчанин донесе две победи за родината си за Купа " Дейвис ", преди през днешния ден да открие акцията си на конкуренцията в Монпелие, като жребият му отреди да срещне Марк-Андреа Хюслер в своебразно повтаряне на финала от последното издание на Sofia Open, когато левичарят назад на всички упования победи с единствената си досега АТР купа.

Шампионът от Мастърса в зала " Берси " обаче в хода на днешния ден по никакъв метод не позволи превъзходството му по отношение на швейцареца да бъде сложено под въпрос и направи нужното, с цел да вземе своя реванш, поздравявайки се с успеха след час и 32 минути на корта - 7:6(5) 6:2. По този метод международният номер 9, който е топ подложен в схемата, се класира за четвъртфиналите във френския град, където го чака да се изправи против един всред Николоз Басилашвили и локалния любим Куентин Алис.

Двубоят беше напът да започва мечтано за младежа, който още при дебютното подаване на съперника си доближи два брейкбола, само че безотказно ефикасният способ " сервис-мрежа " в играта на Хюслер излезе на пиадестала и той оцеля. Не отмина дълго време, преди левичарят да отрази следващия късмет за пробив пред датчанина, с цел да бъдем отведени до 11-ия гейм, когато самият той имаше опция да отмъкне началния удар на по-младия си сътрудник, но пропиля опцията си от обстановка 15:40 и привидно закономерно станахме очевидци на тайбрек.

В него първенецът от Sofia Open очевидно се усещаше по-уверен в отиграванията си и след грешки на противника на два пъти поведе с минипробив, осигурявайки си задатък в резултата от 4:2 точки при промяната на полетата. Оттам насетне обаче самодейността на корта напълно принадлежеше на Руне, който организира поредност от печеливши комбинации посредством своя форхенд и пръв доближи сетбол, като съумя незабавно да го оползотвори, с цел да запише откриващия сет против името си.

В началото на втората част въодушевеният младеж своебразно летеше по корта и върна редица привидно неспасяеми топки в половината на международния номер 49, с което провокира съмнения в играта му и това се оказа основно по пътя към ранен брейк в актива на подгласника от столицата ни. Разочарованието за Хюслер закупи напълно разнообразни размери броени минути по-късно, откакто той позволи още веднъж да бъде продънен, освен това водейки с 40:15, като с това швейцарецът тотално се обезвери и за международният номер 9 беше въпрос на време да постави точка на разногласието, както и стори на лично подаване.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР