Холгер Руне се поздрави с дебютната си АТР победа на

...
Холгер Руне се поздрави с дебютната си АТР победа на
Коментари Харесай

Първа победа на трева в кариерата: Руне взе реванш от Креси и потегли успешно в Куинс!

Холгер Руне се поздрави с дебютната си АТР победа на трева въобще в своята кариера, откакто потегли сполучливо при присъединяване си в Куинс. Жребият отреди на датчанина сложен първи противник в лицето на рисковия на тревни кортове Максим Креси, само че втория подложен в схемата надалеч не се тормози от този факт и се показа на нужното равнище, с цел да надвие двуметровия си сътрудник, нанасяйки му 11-а поредна загуба в Тура - 7:6(4) 7:6(3). С триумфа си международният номер 6 се класира за осминафиналната фаза в конкуренцията, където ще срещне участващия чрез " уайлд кард " Раян Пенистън, точно от който преди година инкасира проваляне върху зелената настилка.

В началото на втората част южнотиролецът бе напът да се снабди с ранен пробив в задатък, но международният номер 49 не трепна напрегнат, като стартира все по-често да поставя край в разиграванията собственоръчно, търсейки печеливш удар, и отрази три брейкболи. Впоследствие самият Гаске на собствен ред доближи до дебютната си опция за пробив в хода на срещата, само че точно тогава сбърка лековато, като пресили отиграването си и го изпрати в навън, с което двамата преодоляха трагичната обстановка в личните подавания и въпреки дуелът да стана извънредно равносилен, то сервиращите господстваха. Това статукво беше нарушено от четвъртия подложен в схемата, който в деветия гейм си обезпечи два скрити мачбола, само че международният номер 49 още веднъж резервира нужното самообладание, с цел да удържи подаването си, като оттова насетне взе нещата в свои ръце и разпростра цялостния си капацитет за игра на тревни кортове, като самобитно рисуваше по корта посредством своя бекхенд и осъществя пробив на нула в последния вероятен миг, с цел да изравни резултата в обособените сетове.

С настъпването на решителната трета част французинът очевидно към този момент не съумяваше да даде същата заостреност в ударите си, което разреши на Синер напълно да придобие самодейността и уинърите в неговия актив започнаха да се усилват безспирно, като той проби. Броени минути по-късно международният номер 9 пропиля златна опция да дублира преднината си, откакто не се възползва от това, че поведе с 0:40 при начален удар на съперника и Гаске беше напът стремително да го накаже, достигайки два брейкбола. Изправен до стената във фундаменталния миг на срещата, италианецът не се поддаде на напрежението и оцеля, като оттова насетне употребява добития подтик в представянето си и реализира втори пробив, с цел да постави точка на разногласието.

A 1st career win on grass for
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР