Холгер Руне се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис

...
Холгер Руне се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Холгер Руне е четвъртфиналист на Sofia Open

Холгер Руне се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис в София в зала от категория АТР 250

19-годишният датчанин, пети в схемата, в профил италианеца Лоренцо Сонего с 6:7(1), 6:4, 6:3 след 2:17 часа игра на централния корт в зала " Арена Армеец ".

Така някогашният номер 1 при юношите Руне постави завършек на поредицата от шест мача без изгубен сет на Сонего, който през предходната седмица победи с купата във френския град Мец.
 Григор Димитров e навън от Sofia Open!
Григор Димитров e навън от Sofia Open!

Беларусинът Иля Ивашка надделя българина с 2-0 сета

Италианецът взе извънредно оспорваната първа част с тайбрек, като продължи серията си на 13 следващи извоювани сета. Датчанинът, 31-и в международната класация, съумя да осъществя първи пробив в мача в десетия гейм на втората част, с цел да изравни резултата. В решаващия трети сет Руне беше доста постоянен на сервис, като завоюва 20 от 23 разиграни точки при личното си подаване. Той съумя да осъществя основен брейк за 5:3 и с това си обезпечи триумфа.

" Трябваше да бъде съсредоточен от самото начало. Той е във форма, завоюва купата в Мец през предходната седмица. Беше мъчно, изключително откакто изгубих първия сет. Беше значимо да продължа да имам вяра в играта си, да бъда нападателен и да се възползвам от възможностите си. Определено съм удовлетворен от сервиса си. Той ми оказа помощ доста, с цел да направя този поврат ", разяснява Руне, четвъртфиналист на " Ролан Гарос " през този сезон.

За място на полуфиналите той ще срещне Иля Ивашка от Беларус, който през вчерашния ден в профил първенеца от 2017 година и номер 3 в схемата Григор Димитров.

Полякът Камил Майхжак се класира за четвъртфиналите за втора пореднна година, откакто отстрани във втория кръг осмия в схемата Оскар Оте (Германия) с 4:6, 6:2, 6:4 на централния корт.

Майхжак в София прекъсна отрицателната си серия от пет следващи отпадания в първи кръг на шампионати от началото на юни насам, като поради слабото си показване в последните три месеца той изпадна от топ 100 на международната класация и през тази седмица заема 119-ото място.

Полякът чака спечелилия от мача по-късно през днешния ден сред номер 2 Пабло Кареньо Буста (Испания) и Марк-Андреа Хюзлер (Швейцария).

Германецът Ян-Ленард Щруф също продължи положителното си показване в българската столица с безапелационен триумф над французина Юго Юмбер с 6:3, 6:1 в дуела сред двамата квалификанти.
 Донски и Лазаров отпаднаха на двойки от 1/4-финалите на Sofia Open
Донски и Лазаров отпаднаха на двойки от 1/4-финалите на Sofia Open

Bylgarite zagubiha ot wodaìte w shemata
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР