Холгер Руне се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис

...
Холгер Руне се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Руне сложи край на серията на Сонего

Холгер Руне се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис в София в зала от категория АТР 250 

19-годишният датчанин, пети в схемата, в профил италианеца Лоренцо Сонего с 6:7(1), 6:4, 6:3 след 2:17 часа игра на централния корт в зала " Арена Армеец ".

Така някогашният номер 1 при юношите Руне постави завършек на поредицата от шест мача без изгубен сет на Сонего, който през предходната седмица победи с купата във френския град Мец. 

Италианецът взе извънредно оспорваната първа част с тайбрек, като продължи серията си на 13 следващи извоювани сета. Датчанинът, 31-и в международната класация, съумя да осъществя първи пробив в мача в десетия гейм на втората част, с цел да изравни резултата. В решаващия трети сет Руне беше доста постоянен на сервис, като завоюва 20 от 23 разиграни точки при личното си подаване. Той съумя да осъществя основен брейк за 5:3 и с това си обезпечи триумфа.  

" Трябваше да бъде съсредоточен от самото начало. Той е във форма, завоюва купата в Мец през предходната седмица. Беше мъчно, изключително откакто изгубих първия сет. Беше значимо да продължа да имам вяра в играта си, да бъда нападателен и да се възползвам от възможностите си. Определено съм удовлетворен от сервиса си. Той ми оказа помощ доста, с цел да направя този поврат ", разяснява Руне, четвъртфиналист на " Ролан Гарос " през този сезон.

За място на полуфиналите той ще срещне Иля Ивашка от Беларус, който през вчерашния ден в профил първенеца от 2017 година и номер 3 в схемата Григор Димитров. 

Полякът Камил Майхжак се класира за четвъртфиналите за втора пореднна година, откакто отстрани във втория кръг осмия в схемата Оскар Оте (Германия) с 4:6, 6:2, 6:4 на централния корт.

Майхжак в София прекъсна отрицателната си серия от пет следващи отпадания в първи кръг на шампионати от началото на юни насам, като поради слабото си показване в последните три месеца той изпадна от топ 100 на международната класация и през тази седмица заема 119-ото място.

Полякът чака спечелилия от мача по-късно през днешния ден сред номер 2 Пабло Кареньо Буста (Испания) и Марк-Андреа Хюзлер (Швейцария).

Германецът Ян-Ленард Щруф също продължи положителното си показване в българската столица с безапелационен триумф над французина Юго Юмбер с 6:3, 6:1 в дуела сред двамата квалификанти.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР