Холгер Руне разкритикува остро организaторите на US Open, които решиха

...
Холгер Руне разкритикува остро организaторите на US Open, които решиха
Коментари Харесай

Винаги ми дават най-лошите кортове: Руне обвини организаторите за провала си на US Open

Холгер Руне разкритикува остро организaторите на US Open, които взеха решение да слагат неговия дуел на петия по величина корт. Датчанинът недоволстваше от това събитие още в деня преди самата си среща с Роберто Карбайес Баена, като в обществените мрежи разгласява карта на тенис комплекса, с цел да могат неговите почитатели да намерят въпросното оборудване.

В последна сметка наподобява младокът е отдал прекомерно огромно значение на страничните условия и е разрешил да стане жертва на егото си, тъй като международният номер 63 реализира ефектен успех над него и по този метод нанесе четвърто следващо проваляне на скандинавеца, който след това не пропусна да вмени виновност на уредниците:

" Неуважително е. Винаги ми дават най-лошите кортове. Днес беше един доста разочароващ ден. Нямам проблем със самия корт номер 5, където атмосферата е доста приятна, а с неналичието на почит по отношение на мен. Колкото по-високо се изкачваш в ранглистата, на толкоз по-големи кортове играеш нормално, само че наподобява това не важи само в моя случай. Аз съм номер четири в света и е обикновено да желая да играя при допустимо най-хубавите условия.

Тук публиката е доста покрай играчите и почтено казано бях неудовлетворен, когато видях програмата. Истината е, че до момента през кариерата си съм играл надалеч по-често на дребните арени и нямам проблем с това единствено по себе си, единствено че към този момент съм в друга позиция и не чаках сходно държание на уредниците.

Поисках да ми обяснят решението си и те се оправдаха с това, че локалните играчи са сложени на огромните кортове. Във Франция вършат по този начин и почитам този метод на 100 %, само че в действителност през днешния ден имаше доста задгранични играчи, които играха на по-големи уреди от моето и този мотив не е годен. Зададох още доста въпроси, само че стопирах да получавам отговори, което не е доста прелестно.

Не желая обаче да упреквам въпросните условия за провалянето. Съперникът ми направи отличен мач и заслужава да бъде поздравен. Не можах да направя най-хубавата подготовка за шампионата, защото не бях в оптимално физическо положение по време на Мастърсите в Торонто и Синсинати. Разочаровам съм от резултата, а най-много от равнището на тениса си, само че има единствено един метод да трансформира нещата и това е да се захвана още веднъж за работа " - показа Руне на последвалата си конференция.

Holger Rune was asked if it was ‘difficult’ playing on Court 5 at US Open:

“It’s not difficult, but it’s different. You’re closer to all the people. It’s a nice atmosphere. No problem with the court. I just didn’t expect to play on that court. I feel like it’s normal. The better…
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР