Холгер Руне разкри, че все още не може да свикне

...
Холгер Руне разкри, че все още не може да свикне
Коментари Харесай

Руне: Шокира ме, че ме сравняват с Надал, Джокович и Федерер


Холгер Руне разкри, че към момента не може да свикне с това, че някои почитатели и медии към този момент го съпоставят с Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович. Макар да отпадна в третия кръг в Мадрид, сезонът на клей се развива отлично за международния №7, който и тази година завоюва купата в Мюнхен, а преди този момент бе на един сет от трофея в Монте Карло. Руне даде изявление за датския уебсайт SpilXperten, в което разяснява напредъка си през последните две години и разкри какви са задачите му за оставащата част от годината.

„ Все още се скандализирам, когато чета публикации или мнения, в които ме съпоставят с легендите. Хубаво е, че не съм аз индивидът, който прави тези съпоставения, защото е по-добре да си крепко стъпил на земята. Не укривам, че се хваля от сходни думи, само че въпреки всичко съм в Тура от едвам две години и не съм постигнал даже част от триумфите на Джокович, Надал и Федерер. Те са прелестни модели за подражателство и сложиха доста висока летва пред идващите генерации “ – разяснява роденият в Гентофте тенисист.

На въпроса каква съгласно него е главната причина за големия му напредък през последните две години, скандинавецът отговори „ Ако наблюдавате развиването ми малко по малко, ще установите, че резултатите ми въобще не са чак толкоз невероятни. Бих споделил, че даже са естествени. Нивото ми непрекъснато се покачва и все по-често надвивам най-хубавите. Бих желал да продължа по този метод. Играта ми обаче надалеч не е приключена и има много съставни елементи, които би трябвало да модернизирам в бъдеще “.

„ Непрекъснато се стремя да покачвам равнището си. Успехите, които реализирам, не са резултат от шанс. Работя старателно върху всеки детайл от играта, като в това време се стремя да не изневерявам на стила си и да се развличам на корта. Това е нещо, което звучи просто, само че в действителност изисква големи старания. Положих чудесна основа и мисля, че пред мен няма никакви ограничавания. Винаги съм считал, че да изпитваш наслаждение от играта е една от главните предпоставки за триумф. Когато нещата на корта се развиват добре, съм спокоен и има по-голяма възможност да направя качествено шоу. Обичта към тениса ме стимулира да се развъртвам “.

Четвъртфиналистът от Ролан Гарос показа и по кой съставен елемент от играта е осъществил максимален напредък от началото на годината.

„ Мисля, че вторият ми сервис се усъвършенства доста през последните месеци и като цяло съм по-солиден при подаванията си. Играя с повече самочувствие и евентуално това е повода за напредъка ми във връзка с втория сервис. Вече не се тормозя, в случай че ми се постанова да играя повече точки на начален удар. Една от главните ми цели до края на сезона в тактическо отношение е да записвам приблизително по 67% вкаран първи сервис. Освен това към този момент премислям повече преди втория начален удар, вместо да подобавам само със мощ, както беше преди “.

Следващият шампионат в календара на Руне е започващият на 10 май Мастърс в Рим. Жребият за главната скица във „ Форо Италико “ ще бъде изтеглен в понеделник (8 май) от 19:30 ч. българско време.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР