Холгер Руне прогресира със забележителни темпове през 2022-ра, като започна

...
Холгер Руне прогресира със забележителни темпове през 2022-ра, като започна
Коментари Харесай

Серията продължава: Руне сътвори фантастичен обрат и ще спори за втори пореден трофей

Холгер Руне прогресира със забележителни темпове през 2022-ра, като стартира годината отвън топ на 100 света, а през предходната седмица завоюва втората си купа в хода на сезона и по този метод си подсигурява влизане измежду първите 25. Талантливият датчанин обаче нямаше никакво желание да стопира серията си дотук и през днешния ден записа деветата си поредна победа, надделявайки със 7:6(1) 7:6(6) над Роберто Баутиста Агут на полуфиналите в Базел. В сблъска за трофея пък скандинавецът ще премери сили с тенисист, който е в още по-добра момента форма от него, а точно Феликс Оже-Алиасим, чиято поредност наброява 12 поредни триумфи и с изключение на всичко това нито един от двамата финалисти не е допускал пробив от началото на конкуренцията.

Срещата предложи страховит тенис от първата минута, само че несъмнено възпитаникът на Патрик Муратоглу действаше с по-висок интензитет и имаше точки за пробив в два следващи сервис гейма на испанеца, но той беше безукорен в решителните моменти и съумяваше да поддържа паритета в резултата. Руне правеше всичко допустимо да изкара ветерана от удобната му зона и непрестанно търсеше опция да пласира уинър, единствено че международният номер 22 покриваше по необикновен метод корта и откри сили да вкара частта в тайбрек. Там станахме очевидци на бързо разменени мини пробиви, само че оттова насетне финалистът от София пое нещата напълно в свои ръце и прибави сета към актива си, печелейки шест поредни точки.

Втората част протече радикално друго, тъй като Баутиста Агут стартира все по-често да отвърна нападателните отигравания на съперника си и стоеше надалеч по-стабилно в разиграванията от дъното на корта. Бившият полуфиналист на Уимбълдън завоюва цели 16 следващи точки на лично подаване и в същото време през това време се снабди със 7 брейкбола, но пропиля всеки един от тях и станахме очевидци на нов тайбрек, в който младокът заличи пасив от 2:6 точки и справедливо победи в този толкоз оспорван конфликт.

Rune-believable
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР