Холгер Руне продължава към третия етап на Откритото първенство на

...
Холгер Руне продължава към третия етап на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Руне не даде шансове на шампиона в Маракеш и продължава да впечатлява на Уимбълдън

Холгер Руне продължава към третия стадий на Откритото състезание на Англия без изгубен сет. Датчанинът изигра втори следващ примерен дуел, с цел да наложи волята си над международния №57 Роберто Карбайес Баена, оформяйки крайното 6:3 7:6(3) 6:3. По този метод шестият в схемата си обезпечи борба за влизане в осминафиналната фаза, като негов идващ противник ще бъде спечелилият от конфликта сред Ботик ван де Зандсхулп и 31-вия подложен Алехандро Давидович Фокина.

В началото на дуела датчанинът бе извънредно променлив в изявите си, като всяко негово положително осъществяване биваше последвано от непредизвикана неточност. Това го лиши от опцията да вземе предимство на корта и даже на два пъти трябваше да връща пробив, с цел да опази равенството до 3:3. В края на сета обаче Руне съумя да стабилизира представянето си и на собствен ред поведе с брейк на нула, който затвърди също толкоз изрично, с цел да открие сметката си в общия резултат.

Втората част пък протече под превъзходството на сервиращите, които поддържаха висока успеваемост в точките на личен сервис и съумяха да се опазят от пробиви. Това докара изхода на сета до тайбрек, в който международният №6 сподели класата си и след серия от чудесно извършени разигравания удвои задатъка си в обособените елементи.

Въпреки че изоставаше в общия резултат, Карбайес Баена увеличи остротата в ударите си в третия сет и постоянно успяваше да пробие отбраната на по-високоранкирания си конкурент. Благодарение на това испанецът даже реализира пробив за 4:3, само че той бе последван от цялостна готовност на скандинавеца, който заигра безпогрешно и завоюва всеки от идващите 3 гейма, а с това и мача.

R3 debut coming up!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР