Холгер Руне през настоящата седмица на АТР 500 надпреварата в

...
Холгер Руне през настоящата седмица на АТР 500 надпреварата в
Коментари Харесай

И другият член на топ 10 е аут в Акапулко: Де Минор извоюва впечатляващ обрат срещу Руне

Холгер Руне през актуалната седмица на АТР 500 конкуренцията в Акапулко се завърна на корта, откакто по време на присъединяване си в Ротердам в средата на предишния месец получи травма в китката и се отхвърли прибързано в мача си от втория кръг на надпреварата. Помен от контузията обаче, както по всичко личеше, към този момент нямаше и 19-годишният гений съумя да разгърне цялостния си капацитет в мексиканския град, с цел да се класира за полуфиналната фаза, където го очакваше среща с осмия подложен в схемата - Алекс де Минор.

Съревнованието сред датчанина и международния номер 22 ни даде следващата зрелищна борба на корта в Акапулко, като интензивните разигравания бяха неизменима част от битката посред им и в последна сметка в жертва на тях падна Руне, който крампира съществено в решителния трети сет, при което австралиецът резервира нужната централизация, абстрахирайки се от проблемите на противника, и победи с успеха, пристигнала за 2 часа и 48 минути игра - 3:6 7:5 6:2. С този си триумф Де Минор се класира за финала в мексиканския град, където ще си оспорва оценката с Томи Пол, който по-рано през днешния ден надви над Тейлър Фриц в най-дългия мач в историята на шампионата, траял заветните 3 часа и 25 минути.

Началните моменти от дуела отминаха без " фойерверки ", откакто фокусът на двамата младежи падна върху печеленето на личните си подавания. Пръв съмнения в пласирането на сервиса си позволи австралиецът, при което Руне незабавно стартира да навлиза във вътрешността в корта на ретур, покачвайки експанзията в ударите си, с което съумя да накара привидно безгрешния международен номер 22 да инкасира грешки и скоропостижно пробивът в актива му стана факт. Идният гейм на скандинавеца, траял над 10 минути, се оказа с фундаментално значение за крайния излаз на сета, откакто младежът завоюва самобитната война от главната линия и оттова насетне нямаше усложнения на начален удар, с цел да направи първата крачка към място на финала.

На старта на втората част първенецът от Мастърса в Париж продължи стремежа си към успеха с цялостна мощ и неколкократно разполагаше с шансове за брейк, при които обаче Де Минор играеше на върха на качествата си и на собствен ред стартира да пресира привидно непробиваемото подаване на младежа. Голямата опция пред австралиеца пристигна в 10-ия гейм, когато той засвидетелства скоростта си, донесла му прозвището " Демона ", и си обезпечи сетбол, но Руне не трепна и с поредност от неспасяеми сервиси удържа паритета. Въпреки това желанието на международния номер 22 да постави точка на разногласието в сета още преди чукащия на вратата тайбрек се сбъдна, откакто подкрепят от грешките в играта на скандинавеца се добра до 0:40, като оползотвори последната си опция и изпрати конфликта в заключителната му фаза.

С настъпването на решителния трети сет Руне беше напът да пробие, разполагайки с два брейкбола, само че ненадейно крампира и функциите на корта изцяло се размениха, откакто австралиецът употребява превъзходството на по-доброто си физическо положение и се откъсна напред с пробив задатък. Впоследствие международният номер 10 показва желанието си да се завърне в мача, само че проблемите му с напредването взеха връх над него и той съумя само да се разпише в резултата, преди Де Минор да узакони успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР