Холгер Руне през миналата седмица на АТР 500 надпреварата в

...
Холгер Руне през миналата седмица на АТР 500 надпреварата в
Коментари Харесай

Безупречен: Руне подчини световния №53 и оформи сблъсък с 3-кратен шампион от Шлема в ИУ!

Холгер Руне през предходната седмица на АТР 500 конкуренцията в Акапулко изглеждаше в позицията на един от главните любимци за спечелването на купата, само че крампи в полуфиналния му конфликт против Алекс де Минор му попречиха да е конкурентноспособен на австралиеца, който след това се поздрави с купата. 19-годишният датчанин в хода на днешния ден пък откри акцията си на Мастърса в Индиън Уелс, където на старта преодоля безпроблемно домакинския представител Макензи Макдоналд, нуждаейки се от час и 20 минути, с цел да се поздрави с успеха - 7:5 6:3. По този метод международният номер 8 се класира за третия кръг в пустинния град и ще срещне 3-кратния притежател на " мейджър " титли Стан Вавринка, който надделя след три избавени мачбола на надпреварата от същата категория в зала " Берси " в края на 2022-ра и след това завоюва дебютна купа от сходен диаметър.

Още през цялото време на дуела беше заложено движение за доминация на подаващите, които преобладаваха във всяко едно отношение и имаха удоволствието да приключват офанзивите си още с първия удар след сервиса. В това русло на срещата по всичко личеше, че ни следва да следим тайбрек, само че в последния вероятен миг екзекуторът на Надал в Мелбърн позволи съмнение в играта си и заби на два пъти форхенда си в мрежата, при което младежът не чакаше втора покана и осъществя късен пробив в 12-ия гейм, с който записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част беше елементарно видим подемът в представянето на датчанина, който изчакваше комфортна опция да нанесе печеливш удар, в чието си начинание беше безукорен. Постепенно с течение на времето международният номер 53 още веднъж позволи да направи повече от две неточности на лично подаване и незабавно беше осъден за това си деяние от Руне, който оползотвори шанса си за пробив. Оттам насетне до края на мача първенецът от Мастърса в Париж не беше усложнен по никакъв метод в моментите си на начален удар и необезпокоявано подпечата триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР