Холгер Руне потегли победоносно на дебютното си участие на АТР

...
Холгер Руне потегли победоносно на дебютното си участие на АТР
Коментари Харесай

Ротердам ликува: Световният №160 спечели 8 гейма подред и отказа Руне

Холгер Руне потегли победоносно на дебютното си присъединяване на АТР 500 конкуренцията в Ротердам, като след триумфът си с купата на Мастърса в зала " Берси " 19-годишният датчанин гласно оповести, че при игра на закрито всеки би трябвало да се преценява с него. Походът към купата в нидерландския град за четвъртфиналиста от Ролан Гарос обаче надалеч не протече по проект, откакто в мача си от втория кръг на надпреварата през днешния ден се контузи и домакините имаха своя воин в лицето на международния номер 160 Гийс Броуер, който в профил един от любимците за оценката - 6:4 4:0 и отричане. По този метод нидерландецът се класира за четвъртфиналната фаза и обратно на всички упования преди старта на шампионата, ще гледаме дерби на локалните любимци сред Броуер и Талон Грийкспор.

Началото на дуела беше равностойно, като последователно с течение на времето международният номер 9 стартира да поема все по-често самодейността и със серия от печеливши отигравания си завоюва пробив задатък. Впоследствие Руне беше напът даже да дублира преимуществото си при 4:2 в своя изгода, само че в този миг героят на домакините не просто отрази брейкбол пред любимеца, а взе всичко на корта в свои ръце и при зачестилите грешки от ракетата на скандинавеца, Броуер съумя да завоюва четири следващи гейма, които му осигуриха триумфа в откриващия сет.

На старта на втората част наблюдавахме поредност от мощно интензивни замени от дъното на корта, като при тях датчанинът очевидно не изпитваше присъщата си непоклатимост и новобранецът се възползва, с цел да осъществя пробив. В идващите минути физическото положение на представителя на топ 10 стартира да наподобява все по-влошено, като той пропусна опция за рибрейк и употребява правото си да вземе медицински таймаут. Добри вести за Руне обаче нямаше и макар интервенцията, извършена от физиотерапевта на корта, то той загуби идното си подаване и взе решение да не рискува ненужно, като се отхвърли прибързано, с което донесе общо пети триумф на равнище АТР в кариерата на нидерландеца и го изпрати на четвъртфиналите в надпреварата.

A moment to remember
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР