Холгер Руне постигна най-големия успех в кариерата си до момента,

...
Холгер Руне постигна най-големия успех в кариерата си до момента,
Коментари Харесай

Холгер Руне се отказа от участие на Next Gen Finals


Холгер Руне реализира най-големия триумф в кариерата си досега, побеждавайки Новак Джокович в трисетов конфликт на финала на Мастърс шампионата в Париж. За разлика от почитателите в Париж обаче тези в Милано няма да иамт опция да видят датчанина онлайн. Малко след финала в „ Берси “ стана ясно, че Руне е решил да не играе на Next Gen Финалите, като мястото му ще бъде заето от 140-ия в ранглистата Матео Арналди.

Причината за решението на Руне е новината, че Карлос Алкарас няма да играе до края на годината и ще пропусне Финалите в Торино. На негово място се класира деветият в годишната класация Тейлър Фриц, а изкачването на младия датчанин до Топ 10 ще го трансформира в първа запаса за конкуренцията.

Арналди ще заеме мястото на Руне в Зелената група. където са още Брендън Накашима, Иржи Лехечка и Франческо Пасаро. 21-годишният италианец е измежду най-перспективните млади играчи на Апенините, като през последните две години се изкачи с съвсем 900 позиции в ранглистата. Тази година роденият в Санремо тенисист завоюва първата си Чалънджър титал, триумфирайки на шампионата във Франкавила ал Маре, като също по този начин игра край в Сан Марино и Сен Тропе.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР