Холгер Руне още през миналата година показа, че се чувства

...
Холгер Руне още през миналата година показа, че се чувства
Коментари Харесай

Клей неволите започват: Руне нанесе едва втора загуба на Медведев за последните му 29 мача

Холгер Руне още през предходната година сподели, че се усеща удобно върху алената настилка, достигайки до четвъртфиналите на Ролан Гарос, а днес още веднъж затвърди тези усещания и се класира за полуфиналите на Мастърса в Монте Карло. В четвъртфиналната фаза той се изправи против Даниил Медведев, който изглеждаше, че не се е възстановил напълно след изтощителния тричасов конфликт против Александър Зверев нощес и бе надалеч от равнището, показано до момента в шампионата. Младокът се нуждаеше от единствено час и 18 минути, с цел да пречупи съпротивата на руснака и да го отстрани с 6:3 6:4, с цел да се подреди измежду най-хубавите четирима, като в борбата за място на финала ще спори с някого всред Яник Синер и Лоренцо Музети.

Датчанинът започва на високи обороти, като не пропускаше опция да накаже всеки по-плитък удар на съперника и да форсира топката в търсене на завършващ удар. В четвъртия гейм от срещата Руне на няколко пъти съумя да пробие пословичната отбрана на своя конкурент и да нанесе първия пробив в дуела, който след това безпроблемно бе вкоренен за задатък от 4:1. От своя страна, скандинавецът бе хладнокръвен от сервис линията и без да срещне нито един брейкбол в хода на цялата първа част, взе преимущество в общия резултат.

Световният №9 продължи да залага на нападателен метод и във втория сет, където все по-често виждахме Медведев да изпада в глуха отбрана. Броят на печелившите удари от ракетата на Руне нарастваше с бързи темпове и бе единствено въпрос на време превъзходството му да бъде отразено и в резултата. След като при започване на частта двамата си размениха по един пробив, то при 4:4 младежът реализира нов брейк, гейм след което си подпечата крайната победа.

RUNE THIS TOWN
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР