Холгер Руне нямаше никакви затруднения през днешния ден по пътя

...
Холгер Руне нямаше никакви затруднения през днешния ден по пътя
Коментари Харесай

Без излишни затруднения: Руне разгроми екзекутора на Андреев и е във втората седмица на РГ!

Холгер Руне нямаше никакви усложнения през днешния ден по пътя си към място във втората седмица на Ролан Гарос. Датчанинът, който продължи без игра във втория кръг след отказването от шампионата на Гаел Монфис, показва отражението на спестените сили и безапелационно надигра квалификанта Генаро Алберто Оливиери, за който забавното е, че точно той спря Адриан Андреев я пряк конфликт посред им за място в главната скица на надпреварата. Миналогодишният четвъртфиналист в конкуренцията се нуждаеше близо два астрономически часа на корта, с цел да оформи крайното 6:4 6:1 6:3, с което ще опита да повтори достижението си отпреди 12 месеца в Париж и да се класира за финалната осмица, само че за задачата ще би трябвало да се оправи с спечелилия всред Франсиско Серундоло и Тейлър Фриц.

Началото на дуела за аржентинеца беше мечтано, откакто той загатна за уменията си в отбранителен проект на обичания си клей и провокира неточности в играта на любимеца, с цел да се поздрави с пробив в актива си. Шестият подложен в схемата на собствен ред на трепна под напрежението от това да изостане ненадейно обратно в резултата, като незабавно подвигна оборотите си и потвърди, че случилото се е подбудено от нужното му време за акомодация към изискванията на централния корт " Филип Шатрие " и стремително уинърите от неговата ракета заваляха, при което той завоюва пет следващи гейма. Оливиери въпреки и да се намираше в привидно безизходна позиция, то стабилизира своя бекхенд и отговори с рибрейк, само че Руне не позволи съмнение в идните минути и от втория опит записа откриващия сет против името си.

Във втората част датчанинът със забележително самочувствие продължи започнатото и въпреки да ставахме очевидци на дълги разигравания от главната линия, то миналогодишният четвъртфиналист разполагаше напълно с самодейността, като изкачваше своя миг и нанасяше завършващо отиграване. Същевременно Руне поддържаше висок % на вкаран първи сервис, както и се представяше покрай съвършенството при излизанията си наоколо до мрежата, което гарнирано със страхотния му форхенд беше формула за триумф и любимецът отпусна единствено гейм на международния номер 231, преди да усили преднината си в общия резултат.

Стартът на третата част подсети доста на този на самия дуел, откакто ненадейно неточностите в играта на шестия подложен се завърнаха и той сбърка поредно от бекхенд, с цел да загуби подаването си. Ответната реакция на досегашния младеж обаче беше на нужното равнище, откакто той експлоатира неуверения сервис на квалификанта и го трансформира в лесна цел за нападателните си ретури, осъществявайки рибрейк. Оттам насетне Оливиери трябваше да се бори за спечелването на своите геймове и въпреки да мина първия си тест с отличен след отразен брейкбол, то след това Руне подвигна прекомерно високо летвата за качествата на аржентинеца, като го проби и докара срещата до предстоящ край.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР