Холгер Руне не спира да впечатлява с представянето си от

...
Холгер Руне не спира да впечатлява с представянето си от
Коментари Харесай

Шампионът ще защитава титлата си: Руне подчини сензацията в Мюнхен и е на финал!

Холгер Руне не стопира да впечатлява с представянето си от старта на клей сезона насам, като след отличните усещания, които остави с формата си на Мастърса в Монте Карло, когато доближи край и беше на крачка от втора купа в кариерата си от сходен диаметър, само че загуби от Андрей Рубльов, през актуалната седмица резервира нивото си високо и на АТР 250 конкуренцията в Мюнхен. 19-годишният датчанин точно в баварския град през предишния сезон завоюва дебютния си АТР трофей, като към този момент отбраната на оценката му се развива по превъзходен метод и младежът през днешния ден подчини сензацията на шампионата - Кристофър О`Конъл, който отстрани Александър Зверев, с което международният номер 7 си подпечата място на финала - 6:3 6:2. В спор за трофея през утрешния ден топ поставеният в схемата следва да срещне спечелилия всред Ботик ван де Зандсхулп и другият представител на топ 10 в конкуренцията - Тейлър Фриц, от който загуби на Мастърса в Маями по-рано този сезон.

Още през цялото време на дуела скандинавецът показва образно, че се намира в страхотна спортна форма и навлизаше във вътрешността в корта, с цел да взима рано топката, при което с вездесъщият си форхенд не оставяше никакъв късмет за реакция на международния номер 82 и го проби в откриващия му гейм. Постепенно с течение на времето обаче съотношението на силите очевидно се изравни, като австралиецът даже на моменти имаше превес в игрово отношение и стартира да притиска любимеца на ретур, но в основните обстановки защитаващият първенец ни предоставяше най-хубавите оръжия в своя репертоар и отрази общо четири брейкбола, преди да направи първата крачка към място на финала.

С настъпването на втората част датчанинът незабавно подвигна оборотите, като по впечатляващ метод преминаваше от отбрана в офанзива и ударите му постоянно намираха крайните точки на съперниковата половина, което му носеше голям брой печеливши удари на сметката. В добавка, сервисът на О`Конъл надалеч не беше на нужното равнище, като на новобранецът в значително случаи му се постановяваше да играе на второто си подаване, като това в допълнение улесни задачата пред Руне, който осъществя два пробива, като след това отстоя преднината си в резултата, спасявайки нови четири брейкбола, с цел да постави точка на разногласието в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР