Холгер Руне напредва с невероятно бързи темпове през последните няколко

...
Холгер Руне напредва с невероятно бързи темпове през последните няколко
Коментари Харесай

Руне за финалната битка с Джокович: Работата не е довършена; дошъл съм за трофея

Холгер Руне напредва с необикновено бързи темпове през последните няколко седмици и през днешния ден ще излезе в търсене на четвъртия си следващ край в ATP Тура. Датчанинът дебютира в топ 20 през актуалната седмица, а възможна купа от Мастърса в Париж би му донесла и влизане измежду първите 10, което би разрешило на младока да е запаса за идните финали на ATP в Торино. За да се случи това, то през днешния ден скандинавецът ще би трябвало да извърши сериозен героизъм, надигравайки защитаващия първенец Новак Джокович, само че Руне потвърди по какъв начин е кадърен да печели сходни срещи, откакто през вчерашния ден спря серията от 16 следващи триумфа на Феликс Оже-Алиасим. Така финалистът от София записа четвъртата си поредна победа над тенисист от топ 10 и с право показва убеденост в последвалото си изявление:

" Беше необикновен мач от моя страна. От началото до края се придържах към игровия си проект и се възползвах от всеки един отворил се късмет пред мен. Идеята ми беше да слагам Феликс под непрекъснато напрежение и изпълних това по съвсем съвършен метод. Изключително съм горделив по какъв начин се оправих с всичко на корта през днешния ден. Видях статистика, съгласно която бекхендът ми е доста добър в хода на шампионата и се пробвах да го употребявам допустимо най-често, с цел да притисна противника и да го движа непрестанно. Това сработи чудесно, а и самите ми удари работеха на доста по-високо равнище, в случай че направя параленост с мача ни от Базел.

Лудост е да съм на този във край, тъй като още в първия кръг Стан Вавринка имаше три мачбола против мен и към този момент трябваше да съм вкъщи. Точно такива победи ти дават нужната убеденост отсега нататък в даденото съревнование и самият аз напредвам с всеки един минал ден тук. Работата обаче към момента не е свършена и съм пристигнал за трофея. Нямам проблеми с нарасналото внимание към себе си, защото победих редица мощни противници и най-нормалното нещо е да стартират да приказват за мен. Надявам се това да е единствено началото " - признава младежът

Източник: ATP

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР