Холгер Руне може да остави страхотно впечатление с тениса си

...
Холгер Руне може да остави страхотно впечатление с тениса си
Коментари Харесай

Руне: Щастлив съм да си отмъстя на Григор; лекарствата ми помогнаха да се възстановя

Холгер Руне може да остави ужасно усещане с тениса си в дуела си с Григор Димитров, само че държанието му несъмнено не беше на огромен първенец. Датчанинът симулираше травма и използваше всеки дребен разрешен трик, с цел да разстрои темп на първата ни ракета, а тази тактика наподобява сработи до известна степен, тъй като датчанинът надделя нашия съотечественик в същинска близо 4-часова тенис епика, която несъмнено ще остане в историята на Мастърса в Монте Карло. Впоследствие щастливият победител съобщи следното в изявлението си на корта, където разиска хода на срещата и идния 1/4-финал с Яник Синер:

Холгер, това беше необикновен мач. Какви думи би употребявал, с цел да го опишеш?

- Да, беше неверояте мач. Изиграх доста добър първи сет, макар че беше тежко, тъй като продължи към час и половина. Беше в действителност тежко физическо, защото преди този момент също имах мач и ми се събраха 5 сета в един ден, което е в действителност брутално, само че пък е добра подготовка за конкуренциите от Шлема. Също по този начин е отлично възприятие да победя Григор и да взема своето отмъщението над него. Той играе ужасно от края на предходната година насан. Играх доста добре и съм благополучен да го победя.

Изглежда, че получи травма във втория сет. Колко обезпокоен беше?

- Бях доста обезпокоен. Започна да се ускорява с течение на втория сет и не можех да поднасям обикновено, само че взех медикаменти от доктора на корта и наподобява това ми оказа помощ. Сега обаче би трябвало да забележим по какъв начин са нещата. Предстои с физиотерапевта ми да създадем всичко допустимо, с цел да се възстановя за на следващия ден. Най-вече съм в действителност благополучен от тази победа, тъй като Григор е толкоз надарен тенисист. Гледам го от толкоз доста години и е необикновено възприятие да споделям корта с него.

След всичко това, на следващия ден няма да е по-лесно. Предстои ти мач с Яник Синер, което сега е най-голямото предизвикателство в тениса?

- Да, ще бъде страховит мач. Определено той ще бъде в ролята на любимец, само че дано забележим какво ще се случи. Той е играчът, който никой не може да победи тази година. Мисля, че е изгубил само от Карлос, който е другият най-хубав тенисист през годината. Ще бъде ужасно предизвикателство, имайки поради дългия сегашен ден, тъй че ще се опитам да се възстановя и да дам най-хубавото от себе си.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР