Холгер Руне ликува с титлата от последния за годината турнир

...
Холгер Руне ликува с титлата от последния за годината турнир
Коментари Харесай

Руне сломи Джокович за първа титла от турнира Мастърс 1000 в кариерата си

Холгер Руне ликува с купата от последния за годината шампионат от сериите Мастърс 1000 в Париж, откакто детронира първенеца от предходната година Новак Джокович с 6-3, 3-6, 7-5 за малко над два часа и половина игра. По този метод 19-годишният датчанин победи за първи път в конкуренция от такава категория в кариерата си.

Откриващият сет отиде на сметката на Джокера след един-единствен пробив, пристигнал в четвъртия гейм. Втората част обаче се разви по друг метод след ранен брейк за скандинавеца, който той удържа до края на сета. Решителната част бе и най-оспорвана. Джокович поведе с пробив и 3-1, само че Руне направи мигновен рибрейк. Датският гений продължи да играе въодушевено и след нов пробив в 11-ия гейм получи опцията да сервира за мача и купата. Геймът бе всичко друго, само че не и елементарен за 19-годишния тенисист, който отрази цели шест точки за пробив, преди да затвори срещата с втория си мачбол.

Показателите на двамата бяха идентични след мача, като основно се оказа това, че Руне избави 10 от 12-те шанса за пробив пред Ноле. Той завърши с шест уинъра повече, само че и седем непредизвикани неточности повече от сърбина. За Руне това бе дебютна купа от Мастърс 1000 веригата и негова трета в кариерата и през годината след тези в Мюнхен и Стокхолм. Той отстъпи и в два други финала в София и Базел.

Джокович остава с шест трофеи от Мастърса в Париж, като ще насочи вниманието си върху Финалите на ATP, които ще се проведат сред 13-20 ноември в Торино.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР