Холгер Руне и Патрик Муратоглу се разделиха за втори път

...
Холгер Руне и Патрик Муратоглу се разделиха за втори път
Коментари Харесай

По примера на Циципас: Руне също прекрати работа с Муратоглу за втори път

Холгер Руне и Патрик Муратоглу се разделиха за повторно през сегашния сезон. Новината идва единствено ден, откакто Стефанос Циципас взе решение да приключи работа с Марк Филипусис, и бе доказана от майката на скандинавеца, изпълняваща ролята и на негов управител - Анеке. Тя разкри още, че все още не е сигурно кой ще бъде ментор на сина ѝ оттук нататък и дали Руне ще се върне към съдействието си с Ларс Кристенсен.

" Холгер към този момент няма да работи с Патрик, само че той към момента е част от академията му ", сподели тя пред датската медия BT. " Планът постоянно е бил съдействието с Муратоглу да бъде краткотрайно, само че след огромните триумфи, които постигнахме в края на 2022 година, взехме решение Патрик да пътува с нас и в Австралия. За страдание, съдействието с Ланс Кристенсен и Патрик не беше толкоз ползотворно. 

Първоначално планирахме Ларс да съпровожда Холгер по време на клей сезона, само че след това обстановката се промени и екипът за шампионатите на алено бе формиран от Патрик и физиотерапевта Лупо Бекерини. Имайки поради страхотните резултати в тази част от сезона (финали в Монте Карло и Рим и четвъртфинал на Ролан Гарос), Руне допусна, че същата формула ще проработи и на US Open, само че това не се случи. 

За Холгер сега е най-важно да се поддържа спокойна атмосфера в екипа и да намерим човек, с който ще имаме опция да работим за по-дълго време. По мое мнение Ларс има всичко належащо, с цел да помогне на Руне да реализира задачите си, а точно да го изведе до първото място в международната класация и купа от Големия шлем ", споделя Анеке.

На US Open Кристенсен бе част от щаба на Клара Таусон, само че към момента няма изясненост дали двамата ще продължат съдействието си, или Ларс ще избра да се завърне в екипа на Холгер, с който работи още от дете.

Tough few weeks for Holger Rune

Danish media & report that Rune will no longer be coached by Patrick Mouratoglou

Confirmed by Rune`s mother Aneke, citing tension in team

Rune, ranked No. 4, plans to stay based at Mouratoglou`s Academy
— Christopher Clarey
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР