Холгер Руне е сред най-обещаващите представители на младото поколение и

...
Холгер Руне е сред най-обещаващите представители на младото поколение и
Коментари Харесай

Циципас: Руне мисли само за тенис; има много какво да подобрява в поведението си

Холгер Руне е измежду най-обещаващите представители на младото потомство и резултатите му в края на предходната година го потвърдиха. 19-годишният датчанин победи на АТР 250 конкуренцията в Стокхолм и завоюва трофея на Мастърса в Париж, което му донесе и дебют в челната десетка на международната класация. Бързият му напредък бе коментиран от Стефанос Циципас, който също тренира в академията на Патрик Муратоглу и има опция да наблюдава от близко развиването на младежа. 

" Той е доста мощен съперник. Бързо се разви и стартира да играе доста зряло. Разбира се, това се реализира с усилена работа. Виждал съм го да тренира в академията часове наред. Обсебен е от тениса, не е мъчно да го забележиш. Той живее, диша с мисълта за тенис, не мисли за нищо друго. Това е по едно и също време добре, само че може да провокира и отрицателни последици, тъй като би трябвало да имаш и други неща в живота, които да те вълнуват и да ти носят наслаждение. 

Страхувам се, че той бързо може да прегори поради това. Мога да кажа, че към този момент съм с задоволително опит и имам положително око за тези неща, мога да ги проучвам. Смятам, че Холгер има още доста какво да усъвършенства в държанието си на корта. Същевременно обаче той е превъзходен спортист, може да победи всеки един. Напомня ми малко на самия мен в ранните ми години, когато занапред навлизах в тениса и желаех бързо да опозная Тура, играчите, всичко в близост. Мисля, че това ще бъде неговата година, по време на която ще реализира доста повече, в сравнение с до момента. Ако би трябвало да направя прогноза за сезона му, то ще бъде, че го чака страхотна 2023-та ", приключи международният №4.

Tsitsipas on Rune: " He`s obsessed with tennis. He lives, breathes and thinks tennis all the time. I`m just worried about him burning out. "
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР