Холгер Руне е сред най-обещаващите млади таланти и през тази

...
Холгер Руне е сред най-обещаващите млади таланти и през тази
Коментари Харесай

19-годишният Руне изнесе нов блестящ мач в Мюнхен и е на крачка от дебютен ATP трофей!

Холгер Руне е измежду най-обещаващите млади гении и през тази седмица затвърди упованията към себе си, демонстрирайки блестяща игра на шампионата в Мюнхен, където през утрешния ден ще дебютира на АТР край. Това стана факт, откакто през днешния ден датчанинът сподели темперамент и съумя да се върне от 1:4 в откриващата част, с цел да пречупи съпротивата на представителя на домакините Оскар Оте, затваряйки дуела за крайното 6:4 6:4. Така той си обезпечи място в конфликта за трофея, където ще премери сили със международния №40 Ботик Ван Де Зандсхулп.

Двамата сложиха стремително начало на срещата, като темповите замени на удари изобилстваха. Германецът сполучливо постановяваше своя нападателен жанр на игра и в същото време имаше отговор на всеки ход на съперника, заради което осъществя първия пробив в мача, който след това затвърди за 4:1. Това обаче надалеч не повлия на увереността на Руне, който незабавно повиши равнището си и непрестанно търсеше самодейността. Той също по този начин се възползва от сериозния спад в представянето на локалния любим и завоюва идващите пет гейма, с цел да поведе в общия резултат.

Във втората част още веднъж станахме очевидци на първокласен тенис и сервиращите безпроблемно поддържаха паритета до 3:3. Тогава младокът стартира от ден на ден да изостря ударите си и това му донесе три следващи брейкбола, които обаче не бяха материализирани след няколко страхотни сервиса от страна на Оте. Въпреки това Руне не спря да слага под напън съперника си и още в идващия вероятен миг реализира търсения пробив, който му подсигурява присъединяване на финала в Мюнхен.

What a way to WIN IT!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР