Холгер Руне е един от състезателите, демонстриращи най-добра форма в

...
Холгер Руне е един от състезателите, демонстриращи най-добра форма в
Коментари Харесай

Битка до самия край: Руне оцеля в 5-сетов трилър срещу Серундоло и отново е 1/4-финалист на РГ

Холгер Руне е един от състезателите, демонстриращи най-хубава форма в хода на сегашния клей сезон, само че през днешния ден младокът бе подложен пред съществено тестване в осминафиналите на Ролан Гарос, защото трябваше да се изправи против Франсиско Серундоло. Аржентинецът съумя съществено да затрудни скандинавския тенисист, само че все пак шестият в света сподели най-хубавото си лице в решителните моменти от мача и надви в петсетовата борба, затваряйки конфликта в своя изгода след 7:6(3) 3:6 6:4 1:6 6:4. По този метод той продължава към четвъртфиналната фаза на конкуренцията, където му следва да се изправи против миналогодишния финалист Каспър Рууд.

Датчанинът сложи вихрено начало на дуела, като напълно доминираше, налагайки офанзивния си жанр на игра и търсейки нападателно продължение от всяка една позиция. Така той доближи до задатък от пробив и 4:1, след което обаче уинърите отстъпиха място на непредизвиканите грешки и в последния вероятен миг южноамериканецът изравни геймовете за 5:5. Скоро се стигна до тайбрек, в който класата на Руне си сподели думата и след два късни минипробива международният №6 взе преимущество в общия резултат.

Във втория сет обаче интензитетът в играта на 20-годишния тенисист напълно се изгуби, което разреши на аржентинеца да поеме самодейността в разиграванията и да реализира брейк, след който поведе с 4:1. Същевременно сервисът на 23-тия в света функционираше безотказно и с негова помощ той не загуби нито точка повече на личен начален удар, с цел да изравни обособените елементи.

Сценарият от дебютния сет значително се повтори и в третия, защото скандинавецът още веднъж стартира решително и си построи преднина от пробив, само че и тук позволи възвръщане на паритета за 4:4. Все отново той съумя бързо да се активизира и откакто избави брейкбол, още в идващия гейм нанесе нов брейк, с който още веднъж се подаде напред в сетовете.

Двубоят претърпя внезапен завой в четвъртия сет, когато Серундоло още веднъж стартира да пласира ударите си надълбоко в противниковата половина, отнемайки от Руне опцията да господства разиграванията. Благодарение на това аржентинецът откри солидна разлика от 4:0, след което трети пробив в седмия гейм дефинитивно предреши изиграването на пети съдбоносен сет.

В него всеки от двамата поддържаше високо равнище на игра, като неточностите бяха сведени до най-малко. Сервиращите напълно преобладаваха подаванията си и паритетът безпроблемно бе опазен до 3:3. В осмия гейм южноамериканският тенисист доближи до 0:40 в противниковото подаване и три скрити мачбола, само че всеки от тях бе прахосан след непредизвикана неточност.

Още в идващия гейм Руне се възползва от спада в увереността на съперника си и направи привидно решителна крачка към успеха, осъществявайки пробив за 5:4, само че тогава датчанинът се поддаде на нервното напрежение и позволи мигновен рибрейк. Последваха две рутинно извоювани подавания от двамата, преди да се стигне до изиграването на съдбоносен дълъг тайбрек. В него силите бяха изцяло изравнени, само че при 6:7 точки международният №6 извърши неспасяемо воле с рамката на ракетата, което бе повратният миг в този толкоз трагичен дуел, защото оттова насетне Руне не загуби нито точка повече и напълно скоро ликуваше с крайната победа.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР