Холгер Руне (Дания) детронира Новак Джокович (Сърбия) на четвъртфиналите на

...
Холгер Руне (Дания) детронира Новак Джокович (Сърбия) на четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Холгер Руне изхвърли Джокович от турнира в Рим

Холгер Руне (Дания) детронира Новак Джокович (Сърбия) на четвъртфиналите на шампионата на клей от сериите " Мастърс " в Рим с награден фонд от 7,7 милиона евро.

Поставеният под номер 7 Руне отстрани шесткратния първенец Джокович с 6:2, 4:6, 6:2.

35-годишният сърбин доближи до най-хубавите осем в конкуренцията за 17-и път от 17 участия, само че не съумя да продължи серията си от четири следващи финала в надпреварата в италианската столица.
 Джокович се ядоса поради удар от Нори
Джокович се ядоса поради удар от Нори

Обясни за какво

20-годишният датчанин започва чудесно и поведе с 5:1 по пътя си към триумфа в първия сет. Във втората част Джокович сервираше за равнене на резултата при 5:3, позволи пробив, само че ведгана по-късно завоюва подаването на противника и вкара мача в решителен трети сет. В него Руне сподели страхотна игра и с два следващи брейка дръпна с 4:0, което се оказа решаващо.

Джокович, който имаше проблеми с травми напоследък, позволи цели 35 непредизвикани неточности против 15 на противника, което натежа.

" Това е огромна победа за мен. Всеки мач против Новак е голямо предизвикателство. Той е един от най-хубавите, които в миналото са играли тенис. Знаех, че би трябвало да покажа най-хубавото от себе си и го направих. Много съм горделив, че доближих до успеха през днешния ден ", сподели Руне.

" Оставам не земята, тъй като към момента не съм постигнал доста. Мисля, че би трябвало да бъдеш непретенциозен. Аз съм подобен е се надявам хората да го виждат. Старая се да се боря във всеки мой мач, да оставям всичко на корта. Днес също беше огромна борба и съм доста благополучен, че съумях. Голям почитател съм на Новак. Той е голямо ентусиазъм за мен и му искам всичко най-хубаво ", добави той.

Датчанинът ще играе за място на полуфиналите против спечелилия от дуела довечера сред Каспер Рууд (Норвегия) и Франсиско Черундоло (Аржентина).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР