Холдинговата компания Alphabet, която е част от гиганта Google, обявяви

...
Холдинговата компания Alphabet, която е част от гиганта Google, обявяви
Коментари Харесай

Google строи собствен град

Холдинговата компания Alphabet, която е част от колоса Гугъл, обявяви проекти за основаване на софтуерен кампус на територията на Mountain View, ситуиран в Силициевата котловина.

Гугъл възнамерява да преобразува 16 хектара земя в Маунтин Вю в нов кампус със смесена приложимост, в който ще се обитават офиси, жилища, търговски площи, паркове и презентационни площадки.

Генералният проект за построяването на Middlefield Park планува основаването на самобитен град, който включва до 123 хиляди квадратни метра офис площи, към 3 хиляди квадратни метра търговски площи, 1 850 жилището и към 2 000 квадратни метра площи за обществени събития, както и до 5 хектара открита залесена повърхност.

Проектът Alphabet планува до 20% от новосъздадения жилищен фонд да бъде провиснал по програмата за налични жилища. По-голямата част от кампуса остава благосъстоятелност на Гугъл, само че откритите пространства ще бъдат налични за обществеността.

Това са няколко парка и площада, хидропарк, футболно игрище. Подобни планове за основаване на лични софтуерни градове, предопределени основно за корпоративни чиновници, към този момент са оповестени и от такива софтуерни колоси като Фейсбук и Microsoft.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР