Холдингът за ВиК е просто оперативно решение. Можем да дебатираме

...
Холдингът за ВиК е просто оперативно решение. Можем да дебатираме
Коментари Харесай

Борисов с тежки думи: Българите плащат в Гърция и Сърбия, а у нас всичко да е без пари!

Холдингът за ВиК е просто оперативно решение. Можем да дебатираме към кое сме завили – към това, че желаеме сивият бранш да излезе на ярко.

Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на годишната среща на бизнеса с държавното управление в отговор на въпрос дали страната е изоставила дребния междинен бизнес и дали не завива към държавен капитализъм.

Забелязвам необичайно държание във всички нас. Говорим "къде е страната ", а когато страната излезе да извърши своите функционалности, внезапно става огромен проблем, съобщи Борисов.

Защо Гърция, Турция имаха по-добър туристически сезон предходната година? Защото имат по-добри готвачи, по-добри сервитьори. Искате да няма разпоредба Н-18, да не ви дават бележки в заведенията за хранене, да си купувате на черно доматите и краставиците? Добре, ще отдръпва наредбата, само че на следващия ден ще напишете, че не страната не си извършва функционалностите.

Искаме в заведенията за хранене да се дават бележки. Искаме търговците обществено да приказват кое им пречи. Че хващаме оборотите по този метод и към този момент не сме с дребния и междинен бизнес? Гърците си заплащат за автомагистралите, а ние не можем да въведем тол системата, тъй като си споделяме – без пари ни е хубаво.

В Сърбия можем да си платим, в Гърция, в Македония, само че тук не може – страната ни е длъжна. Въпрос на избор – в единия случай се регистрира огромен сив бранш, в другия случай постановяваме правила и да може да имаме повече пари за пенсии, а в това време получавам въпрос, че изоставяме дребния бизнес, съобщи министър-председателят.

Европа ни сподели, че ще получим повече пари за ВиК бранша единствено в случай че окрупнеем. Тръбите са на 70 години. Откъде да почнем – експертите споделят, че трябват 12 милиарда Отношението към водата? Кой пести вода в България като запас, който имаме? По селата чешмите текат, с цел да не замръзват, разяснява Борисов.

За чакалнята на Еврозоната има един огромен въпрос – в едно семейство би трябвало и двамата да знаят какви са приходите и каво се харчи. Ако желаете да сте в сърцето на Европа, направете по този начин, че вашите финанси да са сигурни.

Затова в края на април да влезем в чакалнята. Това значи, че повече няма да падат банки и че ще участваме във вземането на решения. Няма да се покачват цените – ще влизаме с този курс, който е през днешния ден, акцентира Борисов.

Премиерът изрази подготвеност в Китай да бъде изпратен аероплан, който да прибере блокираните четирима български студенти в гр. Ухан, откъдето потегли болестта с новия ковид.

"Търсим метод да си приберем студентите от Ухан. Ще пратим аероплан да ги прибере, колкото и да коства ", увери Борисов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР