Холдинг БДЖ“ ЕАД се радва на новия си финансов директор

...
Холдинг БДЖ“ ЕАД се радва на новия си финансов директор
Коментари Харесай

Назначи за да уволниш. Финансовата шефка на „Холдинг БДЖ“ издържа на поста 1 денонощие

„ Холдинг БДЖ “ ЕАД се радва на новия си финансов шеф единствено един ден. Назначената на 3 май Моника Бийчър е била освободена от основната служба единствено след денонощие, оповестява „ “. Според формалната причина, изтъкната за нейното освобождение, Бийчър „ била получила по-добро предложение “. Това пояснение е повече от несъстоятелно, настояват обаче железничари, защото назначението на такава сериозна служба в едно от най-големите държавни сдружения сигурно не е станало от през днешния ден за на следващия ден.

Според „ Клуба на знаещите в БДЖ “ най-вероятната причина за скоропостижното освобождение на Моника Бийчър може да бъде само решение на транспортния министър Николай Събев, който към този момент стана известен в сектора с безцеремонните си назначения и уволнения.

Моника Бийчър е някогашен заместник-министър на финансите в екипа на Асен Василев по времето на служебния кабинет на Стефан Янев. Тя влиза в системата на държавната администрация по времето на някогашния министър председател Симеон Сакскобургготски през 2004 година като част от екипа на Агенцията по публични поръчки. Била е и началник на ръководещия орган на Оперативна стратегия „ Административен потенциал “ към финансовото министерство в интервала 2011-2016 година, за малко е работила и в Министерството на външните работи.

Според специалисти самото назначение на Моника Бийчър за финансов шеф на „ Холдинг БДЖ “ е било класическа неточност, защото тя е магистър по право и интернационалните връзки, а това са специалности, отдалечени - най-малко по документи - на светлинни години от финансите.

Каквито и да са действителните аргументи за назначението и скоропостижното освобождение на Моника Бийчър от „ Холдинг БДЖ “, те за следващ път потвърждават, че транспортният министър Николай Събев няма явен проект за бъдещето на държавния железопътен транспортьор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР