Холандското външно министерство обяви, че формално е изтеглило посланика си

...
Холандското външно министерство обяви, че формално е изтеглило посланика си
Коментари Харесай

Холандия изтегли посланика си от Турция заради спора от миналата година

Холандското външно министерство разгласи, че официално е изтеглило посланика си в Турция поради разногласието, който стартира предходната пролет преди парламентарните избори в страната, съобщи " Ройтерс ".

Хага също по този начин няма да одобри назначението на нов турски дипломат в страната. Външното министерство изяснява, че е краткотрайно е спряло диалозите с Анкара за решение на рецесията.

Холандският посланик няма право да влиза в Турция от съвсем година. Напрежението сред двете страни се задълбочи поради решението на кабинета в Хага да не разреши влизането на турски публични лица през март, които желаеха да пропагандират за референдума за президентска република месец по-късно. Кампанията съответства с тази за парламентарния избор в самата Холандия.

Между политиците в двете столици стартира словесна война, която продължи по-дълго от турска страна - президентът Реджеп Тайип Ердоган наричаше холандските политици " остатъци от нацисти ", а деятели на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) даже организираха акция с изстискани портокали, с цел да покажат гнева на Турция.

Напрежението продължи и в месеците след изборите и референдума в двете страни.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Напрежението сред Холандия и Турция (21)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР